Milliyetçi Hareket Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, seçim bürosunu düzenlenen törenle açtı.
Tören için Afşin’e gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Prof. Dr. Tahir Akgemci, yüzlerce araç eşliğinde Erçene yol kavşağında karşılandı. Oluşturulan uzun bir konvoyla Elçibey Caddesi Üzerinde bulunan seçim bürosuna gelindi.
AK Parti Hükümetini eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, “11 yıl önce geleceğe umutla bakıyorduk, bu gün bunların sayesinde geleceğimiz karardı. Ortalık, hırsızlardan, rüşvetçilerden ve talancılardan geçilmiyor artık. Devletin başında bulunanlar yönettikleri millete mensubiyetlerini ifade edemiyorlar. Sen türküm dersen o da şuyum buyum der, ey cumhurbaşkanı, ey başbakan çok net söylüyorum, sen kendilerini bize rağmen ifade etsinler diye kol kanat gerdiklerini de duysun. Biz bu toprakları Bizanslılardan aldık, anlımızın teri ve bileğimizin gücüyle aldık. Kimseyle ortaklık kurmadık, yüreğimizin yettiği yere kadar sınırlarımız gitti. Biz bu topraklara hükümdarlığımızı kurduğumuz vakit bu topraklar milletler mezarlığı halindeydi. Kimi bulduysak biz yaşarken onları da yaşattık, bu güne getirdik. Şimdi bu yöneticiler sayesinde o yaşattıklarımız kendilerini ifade edecekler diye bizim kendimizi inkar etmemizi istiyorlar. Ama onlara rağmen dünde, bugünde, yarında Ne Mutlu Türküm Diyene. Biz hiç kimseyi dışlamadık, ekmeğimizi paylaştık. Bu toprakların üzerinde yaşayan herkes için makbuldür, Allah’ın emanetidir dedik. Ama Türkiye ile meselelerini bu bahsettiğimi kardeşlerim üzerinden halletmek isteyen devletlerin zulmüyle karşı karşıyaydık. Önce Arabistan başladılar, Arap Baharı diye. Çünkü dertleri ve davaları şu, bizlerinde içerisinde yaşamış olduğumuz bu toprakları, okyanus ötesi kendisinin yaşam sahası olarak görüyor.” dedi.
HSYK tartışmasına değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, “Son günlerde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu diye bir kanun tartışılıyor biliyorsunuz. Bu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kanunun anlamı ne? Bu kurul Türkiye’deki hakimleri ve savcıları nereye tayin edecek kim nerede görev yapacak bunları yapan bir kurum. 2010 yılında yapılan referandumda 29 madde vardı. Bunlardan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ve anayasa mahkemesi ve birde partilerin kapatılması hariç üç maddeyi dışarı çıkartıyorum geriye kalan 26 maddeden bir tanesini hatırlayabilir misiniz. Hatırlayamazsınız çünkü onların bir önemi yoktu. Bunlar için önemli olan patinin kapatılmasını önlemek, Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna hukukun üstünlüğünü getireceğiz diye el attılar. Kanunu değiştirdiler, güya hukukun üstünlüğünü tesis edecek adamları getirdiler. Bu adamların eline adaletin kılıcını verdiler. Önce Türk ordusunu sağına soluna bakmadan kurunu yanında yaşı da yakarak içeri attılar. Bu kılıcı bunların eline kim verdi. Şimdi herkesi kesti bu kılıç ve ne zamanki kılıç kendilerine döndü ve birden el attılar şimdi Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu değiştirmeye çalışıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bütün hakkı hukuku ve değerleri bir bakana bağlıyorlar.” şeklinde konuştu.
 
AK Parti Kuzey ilçelerde taş üstüne taş koymadı diyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “AK Parti hükümeti 11 yıldır iktidardalar gerek Kahramanmaraş ve kuzey ilçelerine taşı taşın üstüne koyacak bir hizmette bulundular mı? Esas elimizde mevcut bulunan değerleri de peşkeş çekmek suretiyle elden çıkartmaya çalıştılar ama başarılı olamıyorlar. Elimizdeki değerlerimiz Termik santrallerimiz ve Elbistan’da bulunan şeker fabrikamız. Termik santralinde peşkeş çekerken pazarlıkta anlaşamadılar. Bu senin mi olacak benim mi olacak diye birleşik Arap emirliklerine vereceklerdi ama başarılı olamadılar ve birbirlerine düştüler. Şeker fabrikasında da özelleştirme konusuyla ilgili sorunu hepiniz biliyorsunuz ve yakından takip ediyorsunuz.” dedi.
Göksun’da yapılan tünellere Eshab-ı Kehf İsmi verilsin diyen Dedeoğlu, “Yaklaşık bir ay kadar önce Afşin’den 50 kişilik çok değerli bir grup ziyaretime geldiler. Bölgemize tüneller yapılıyor ve bunlardan birinin adı Eshab-ı Kehf olsun dediler. Bunun üzerine anında meclis araştırma önergemi verdim ve anında teklifimi verdim ve o günde mecliste konuşmamı yaptım. Çünkü yakışır ve Afşin’imizin hakkı bu. 11 yıldan buyana kuzey ilçelerimizin sorunlarını dile getiriyoruz. Kuzey ilçelerimizin Kahramanmaraş arasındaki yol sorununu her fırsatta dile getiriyorum. Altı tane milletvekili var, hangi taşı taşı üstüne koymuşlar ve hangi yüzle sizlerin karşısına çıkacaklar, sizlerden ne isteyecekler. Bir hizmet yapmadıkları gibi bizim değer yargılarımızın üzerine asfalt döktüler. Şuanda Çöllolar’da toprağın altında yatan 9 tane şehidimiz var. 10 defa kürsüden dile getirdim, ya bu şehitlerimizi çıkartın ya da anıt yapı dedim. Ama buna rağmen gene bir şey yapmadılar. Bunların hesabını verecekler. Bu yapılanların hesabını sandıkta ödeyecekler. Her fırsatta dile getirdiğim bir hususta Afşin Elbistan Termik Santrallerinin bacalarının temizlenmesi ve yeni filtre takılması gerektiği. Afşin-Elbistan bölgesinde her 100 hastadan %67 si kanser hastası. Bunun için acilen tedbir alınması gerektiğini dile getirdim. “ diye konuştu.
MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Erdem Karakoç ise, “Geçen sene MHP Afşin teşkilatının organize etmiş olduğu piknikte gene sizlerle bir araya gelmiştik. Orada konuşurken demiştim ki, Melih Gökçek ve Başbakan Esenboğa havaalanına çıkarlarken üç hilalin altına sığındılar. Bu bayrağın altında herkese yer var demiştim. Oktay Vural Bey’de müdahale etmişti ve Başbakan hariç herkese yer var demişti. Ama ben gene söylüyorum, üç hilal milletimizin büyük bir çoğunluğunu toplayacak güçte ve onu başaracak kadroya sahiptir. Afşin’de açılışını gerçekleştirdiğimiz MHP seçim bürosunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Afşin’in her yerinde bir sorun olduğunu kaydetti. Yıldız, “MHP Afşin seçim büromuzun açılışına bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 10 yıllık yerel yönetimlerde yapılanları herkes biliyor. Afşin’imizin ne olduğunu biliyoruz. Afşin’de esnafımızın sorunu var, gençlerimizin sorunu var, köylerimizin sorunları var, kasabalarımızın sorunları var, kısacası her yer problem içerisinde. Nereye el atsanız orası berbat bir halde. Seçim çalışmalarımız kapsamında bazı şeyleri ziyaret ettiğimiz yerlerde halkımıza anlattık. Afşin olarak değerlerimizi ele aldığımızda bu değerlerimizden nasıl faydalanabiliriz onları halkımıza anlattık. Dünyanın ve Türkiye’nin göz bebeği olan termik santrallerinden bahsediliyor. Burada ismimiz var ama kendimiz olmayan bir termik santrali. Bu termik santralleri Afşin’im mücavir alanında bulunmakta. Eğer bu santraller Afşin’de bulunuyorsa hiç kimse kusura bakmasın işçilerimizde Afşin’den olacaktır. Bizler bunun sonuna kadar mücadelesini yapacağız. Bunun sonuna kadar arkasında olacağız.” dedi.
Öğrencilere burs verileceğini ifade eden Yıldız, “Şöyle bir bakıyoruz devlet yatımı olarak neyimiz var diye ama bir şey göremiyoruz. Yarın bir gün özel sektör buraya gelecek ve istihdamlar sağlanacak. Biz belediye olarak yıllık 500 kişiye durumları kötü olan öğrencilerimize burs vereceğiz. Elimizden geldiği kadar gençlerimizin okuması için çalışacağız. Bizler Afşin’i yaşanır hale getireceğiz, mesire alanlarıyla, üniversitemizle, esnafımızla ve bütün halkımızla. İnşallah bu halkımızın desteği olduğu sürece üç hilali Afşin Belediyesinde dalgalandıracağız ve bu 10 yıllık beceriksizliğe dur diyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeye Başkan Adayı Adayı  Prof. Dr. Tahir Akgemci, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale’nin konuşmaları ardından seçim bürosunun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
 
Editör: Haber Merkezi