Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları tarafından yılın kadını seçilen 57 yaşındaki Fadime Kaya'ya altın hediye etti.
MHP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir çalışma yaparak, 23 yıl önce eşini kaybettikten sonra 6 çocuğunu tek başına büyüten 57 yaşındaki Fadime Kaya'yı yılın kadını olarak seçti.
Yılın kadını seçilen Fadime Kaya'ya, MHP Elbistan İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen törenle altın hediye edilirken, törenin ardından bir konuşma yapan MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, "Bir erkeği ve bir kadını eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz" dedi.
MHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Kozanoğlu ise, "Türk Kadını, Türk annesi ve Türk kızı her türlü güçlüğün üstesinden gelebilecek yeteneklere sahiptir. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her türlü zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Toplumun en önemli yapı taşı aile, ailenin de en önemli unsuru anne yani kadındır. Konuya bu boyutuyla baktığımızda kadınlarımızın psikolojisi, eğitimi ve dünyaya bakış açısı daha da çok önem kazanmaktadır. Sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun oluşabilmesi için fertlerinin eğitimli, gelişmeye açık, katma değer üretebilen bireyler olması şarttır. Bu sebeple kadınlarımızın gelişmelerinin önündeki engeller kaldırılmalı, ailesine,
yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasının önü açılmalıdır" dedi.
Konuşmaların ardından yılın kadını seçilen Fadime Kaya'ya altın hediyesi takdim edildi. -
Editör: Haber Merkezi