MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden bayanlara yönelik istişare toplantısı düzenledi.
Karabulut Düğün Salonunda düzenlenen istişare toplantısına çok sayıda davetli katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Yıldız, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki imar adaletsizliğinin kendisinin çözeceğini kaydetti.
Yıldız, “Yeşilyurt Mahallesi’nden bizleri desteklemek için gelen mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı, yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. İnşallah bu işin bittiği gün, 30 Mart’ta da bu coşku devam edecek ve bizler Afşin için çalışmalarımıza başlayacağız. Gittiğimiz her yerde halkımıza, Afşin’in bütün mahallelerinin sorunlarını çok iyi bildiğimizi anlatıyoruz. Yeşilyurt mahallesinde bende oturuyorum ve buradaki problemlerin, Beyceğiz mahallesiyle bir farkı yok sadece Yeşilyurt mahallesinde binalar iyi görünüyor. Öyle bir Yeşilyurt ki yolun alt tarafı 8 kat, yukarı tarafı 3-4 kat. Adını koymuşlar birinci sit, ikinci sit, üçüncü sit alanı diyerek, insanlarımızı kandırıyorlar. Biz belediyeciliğin içinden geliyoruz ve sit alanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu problemlerin nasıl aşılacağını çok iyi biliyoruz” dedi.
Afşin’in tüm mahallelerinde içme suyu probleminin yaşandığını söyleyen Yıldız, “Bunların yaptığı bahane üretmekten başka bir şey değil. İkinci olarak Afşin’in tüm bölgelerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor, bu sorun Yeşilyurt Mahallesi’nde de var. Üç kanaldan su sulanıyor. Çobanpınar’dan gelen salma su, bu üç kola ayrılıyor, biri hastane tarafından, biri imam hatip tarafından biri de üst taraftan geliyor. Sen bu suyu mahalleye veremiyorsun, halkımız şebekeye yükleniyor, o zaman şebekeden su %40 boşa gidiyor. Sen salma suyu getirmekten acizsin, Akdere’den su getireceksin bana. Yanı başındaki suyu mahallelere veremiyorsun, 10 yıldan buyana kanalla su getirmekten bahsediyorsun.” diye konuştu.  
Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir iş adamı arkadaşımız bizlere dedi ki: bir sağlık ocağı yapmak istiyoruz ve bu sağlık ocağını nereye yapalım dediler. Biz bunu Beyceğiz mahallesine verdik. Dünde bir toplantıda bir iş adamı arkadaşımız dedi ki; ‘ben Yeşilyurt mahallesine taziye evi yapmak istiyorum’ dedi, hayırlı olsun dedik bizlerde. Sizler çalışmış olsaydınız, şimdi bütün mahallelerimizde taziye evi, sağlık ocağı olurdu. Sen konuşmasını ve istemesini bilirsen, talebini anlatırsan bütün hizmetler yapılır. Yeşilyurt’ta okul yok. neden yok? Afşinbey okulumuz caddenin hemen yanında yer alıyor ve çocuklarımız için üstgeçit yok. rahmetli belediye başkanımız Ergün Ertekin 1989 yılında Yeşilyurt mahallesine bir cami temeli attı, neden oraya bakılmadı, ilgilenmedi o günden bugüne kadar.  Ben Afşin belediye başkan adayıyım ve halkımızın önüne çıkıyorum, konuşuyorum. Diyorum ki, gelin Allah aşkına Afşin için bir şeyler yapalım diyorum. Bugünkü konuşmasında aday diyormuş ki, bizler projemizle geliyoruz, konuşacağız meydanda diyormuş. Tamam, konuşalım ama karşılıklı konuşalım. Ben kendisini televizyona davet ediyorum karşılıklı konuşmak için. Sizlerin yaptıkları ve anlattığınız projeler sadece ve sadece Recep Tayip Erdoğan. Başkada bir şey yok. Pazar yerini gidiyor ziyaret ediyor ve durum içler acısı çok vahim diyor. Tamam, da 10 yıldan beri ben miydim belediye başkanı, sizlerdiniz belediye başkanı. Konuşurken muhalefetliği biz yapalım, kendi kendinize yapmayın. Buyurun gelin bir saat konuşalım televizyonda ve Çoğulhan’ın ve Afşin belediyesinin ne olduğunu göstereyim sizlere. Senin beş belediye başkanın ve ilçe başkanın dahil benim kapıma geldi, termik santrallerine adam aldırmak için. Bunların bütün listeleri hala duruyor. Türkiye’nin her yerinden benim yaptığım başkanlık konuşuldu. İnşallah 7 Mart’ta Times Dergisinin seçtiği yılın başarılı belediye başkanı ödülü bana veriliyor. 7 Mart’ta Ankara’da olacağız bu ödülü almak için.  Bizler, sükûnetle sabırla inşallah bu işin üstesinde geleceğiz. Bütün yapacağımız hizmetlerimiz hazır. Çocuk parkından tutun, mesire alanına kadar, Pazar yerlerimiz, trafik sorunumuz, caddelerimiz, Afşin’imizin bütün sorunlarını çözeceğiz. Ve yapacağımız bu hizmetlerin %80’ini özel sektöre yaptıracağım ve belediyemizden bir kuruş harcatmadan yaptıracağım. “
Program soru cevap şeklinde son buldu.
Editör: Haber Merkezi