Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, AK Parti hükümetini eleştirerek “AK Parti Hükümeti 12 yıldan buyana maalesef bu ülkede baskıyı, zulmü, ahlaksızlığı yapmadığı hiçbir şey kalmamıştır.” dedi.
 
MHP Afşin İlçe Teşkilatı, “Tek Çatı” isimli istişare toplantısı düzenledi. Afşin Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale,K Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Esence Belediye Başkanı Ali Özkan, MHP Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Yıldız ile partililer katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, Afşin’de üç hilal bayrağını dalgalandıracaklarını kaydetti. Birlik ve beraberlik algısına vurguda bulunan Taşkale, “Önümüzdeki dönem içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde aynı hedefe beraber yürüyerek Afşin’de üç hilal bayrağını dalgalandırmak ve belediyeyi almayı nasip eder inşallah. Seçimi kazanmak için önce inanmalıyız. Çünkü seçimi alacağımıza inandığımız takdirde başaramayacağımız ve ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Onun için hepimiz seçimi almanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız. Birlik ve beraberliğimiz ortak hedefe yönelmemizle olur ve ortak hedefimizde inşallah belediye başkanlığı. bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Seçimi kazanmak için teşkilat olarak ve parti olarak çalışmamız lazım. Biz yönetime geldiğimiz günden buyana hep saha içerisinde olduk. Anneler günü dedik halkla bütünleştik, öğretmenler günü dedik öğretmenlerimizle bütünleştik aşure günü dedik bütün insanlarımızla bütünleştik, biz pikniklerimizle, iftarlarımızla bütün halkımızla bütünleştik. Bizler Afşin’e yeniden üç hilal bayrağını dikmek için azim ve gayret içerisinde olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi
Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, AK Parti hükümetinin gidişine demokratik kurallar içerisinde dur deme vaktinin geldiğini söyledi. Bastırmacı, “Belediye başkan adayımızı belirleyerek projelerimizi ve düşüncelerimizi diğer ilçelerle birlikte yöneticileriyle, kadın kollarımızla, ocağımızla ve yan kuruluşlarımızla tek çatı dediğimiz bu toplantıları ortaya koymak için Afşin’de bulunuyoruz. Bu toplantıları milliyetçi hareketin bu ülkede nasıl başarılı olabileceğini ortaya koymak ve ülkücü harekete yakışır bir seçim atmosferini ortaya koymak için yapıyoruz.AK Parti hükümeti 12 yıldan buyana maalesef bu ülkede baskıyı, zulmü, ahlaksızlığı yapmadığı hiçbir şey kalmamıştır. 12 yıldan beri bölgemizde sorunlarımız bitmiyor, Arap Baharıyla ortaya koymuş oldukları bu program BOB eş başkanıyım diyerek söylemleriyle ve icraatlarıyla ortaya koyduğu maalesef kamp haline dönüştürülmüş. Doğu sorunumuz ve güneydoğu sorunumuz diye ortaya koydukları Suriye’den başlayarak İran’a kadar uzanan büyük İsrail projesine hizmet eden bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz bir siyasi partiyle mücadele etmiyoruz. Biz, egemen güçlerle ve küresel güçlerle mücadele ediyoruz. Son yaşanan hadiseler Sayın Başbakanın Diyarbakır’da vermiş olduğu bir fotoğrafla ülkenin son halini ortaya koymuştur. Başkent Ankara’mızı Diyarbakır’a döndürdü. Barzani’yi abim diye Diyarbakır’a getirdi. Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar bu yaşananlar sözün bittiği yer değil midir? Artık söylenecek hiçbir söz yok. Bugüne kadar yapmış oldukları ve en son yapmış oldukları bu hadiseler maalesef ayrıştırmaların temelinin atıldığı gün gibi ortada. Bizim buna demokratik kurallar içeresinde dur dememiz gerekiyor. Milliyetçi Harekete yakışan 30 Mart’ta sandık başında cevap vermek olacaktır bu yapılan haksızlıklara. Yeni bir seçim atmosferine giriyoruz ve bu süre içerisinde birlik ve beraberlik ortamına ihtiyacımız var. Küskünlükleri ve kırgınlıkları unutmamız gerekiyor. birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Afşin’de üç hilal bayrağını dalgalandırmak için çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Program basına kapalı bir şekilde devam etti.
Editör: Haber Merkezi