Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin’de miting düzenledi.
Atatürk Caddesi, Belediye önünde düzenlenen mitinge, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, MHP Belediye Meclis Üyesi Adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “ Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin sizlere selamlarını getirdim. Allah nasip edecek 30 Mart’tan sonra bu belediyedeki yerimizi alacağız ve Afşin’e nasıl bir belediye başkanı olacak, nasıl hizmet edecek herkese göstereceğiz. Adem Yıldız kardeşimizin kalbi, gönlü Afşin’e hizmet etmek için çarpıyor. Bunu 30 Mart’ta gerçekleştireceğiz inşallah. Ben bu tablo karşısında çok mutlu oldu. Biliyorum ki Afşin Afşin olalı böyle bir kalabalık görmedi. Bütün Türkiye’ye, bütün şehirlere örnek gösteriyorum, işte Afşin, işte milliyetçi hareket partisi. Şimdi hepimizden bir ricam var. bu zamana kadar seçim kampanyamızı hep güler yüzle sürdürdük, kardeşlik içerisinde buraya kadar geldik. Şimdi seçime kadar gene dik duruşumuzla, efendiliğimizle, asaletimizle davam edeceğiz buna. Bizleri desteklemek için aramızda bulunan tüm Afşinli hemşerilerimize, gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Seçime 2 gün kaldı. İnşallah, Allah’ın izniyle 30 Mart’ta sizlerin destekleriyle bu iş bitmiştir. Bizleri desteklemek için aramızda bulunan tüm Afşin’e teşekkür ediyorum. Adaylığım açıklandığı günden bugüne kadar belde belde, köy köy, mezralarımızda ve merkezde halkımızı kucaklayarak, milletimizin ayağına giderek çalışmalarımızı yürüttük. Seçimden sonra da bizler her zaman vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. İnşallah bu görev bizlere verildiği takdirde tüm ekibimizle birlikte belediyemizin kapısı her zaman halkımıza açık olacaktır. Bizler bu yola çıkarken, işsizin, fakirin, aşsızın ve Afşin’in adayıyız dedik çıktık. Biz yola çıkarken bunları dedik çıktık ve şimdi herkes burada. Kimsenin şahsiyetiyle ve kişiliğiyle uğraşmadan bildiklerimizi sizlere anlattık.” diye konuştu.
AK Parti Hükümetini eleştiren MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Afşin’imize baktığımız zaman 10 yıllık iktidar partisi döneminde hem yerel bazda hem de hükümet bazında Afşin’e neler yapıldı. Buna bakıyoruz. Bizim derdimiz kimseye çamur atmak değil, kimseyi eleştirmek değil.  Ama Afşin’e 10 yıllık belediye döneminde neler yapıldı ben bunu derdindeyim. Benim başka bir derdim yok. Hükümet bazında diyorlar ki, Afşin’e hükümet konağı yaptık diyorlar, adliye yaptık diyorlar. Peki bu milletin kadastro mahkemesini neden götürdünüz başka bir tarafa. Bu hizmet neden kaçırıldı bizlerden. Orası büyük diyorlar. Peki, 124 mü büyük?  24 mü büyük? 14 mü büyük?  Bugün Afşin’in kadastro mahkemesinin dosya sayısı 124, Elbistan’ınki 24, Göksun’unki 14. Bunların hangisi büyük? Ondan sonra kalkıyor diyorsun ki, ben bölge hastanesi yapıyorum diyorsun, bölge hastanesinin yeri neresi deyince, Elbistan büyük ya Elbistan’a kurulması lazım diyor. Bunun adı nedir, bölge hastanesi. Peki 60 bin Göksun, 84 bin Afşin, 140 bin nüfusun ortası neresi. Sen kimi kandırıyorsun. Madem bölge hastanesi yapıyorsun Afşin’in Göksun’un ortasına yap. Yada adını değiştir Bölge hastanesi deme. Bizim 84 bin nüfusumuz var. Göksun’da ve Elbistan’da üniversite sınavlarına girilebiliyor, Afşin’in gençleri neden kendi ilçelerinde sınav giremiyor. 4 yıllık Üniversite Elbistan’da ve Göksun’da var, Afşin’de neden 4 yıllık üniversite neden yok. Göksun- Elbistan milliyetçiliği yapılacak, Afşin susacak. Olmaz. 30 Mart’ta Afşin konuşacak. Bizim kuzey köylerimizle bağlantımızı kesileceksiniz, termik santrallerle bağlantımız kesilecek, esnafın %40 kaybı olacak ondan sonrada benim esnafın diyeceksin. Bizim hiç değerimiz yok. Çünkü bir taraf Göksun milliyetçiliği yapıyor, öbür tarafta Elbistan milliyetçiliği yapıyor. 30 Mart’ta Afşin, Afşin milliyetçiliği yapacak.” dedi.
Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Afşin’de yerel hizmetlere baktığımızda. Cumartesi, Pazar günlere bir pikniğe gidecek yerimiz var mı? Pazar yerimiz var mı? Yoğurt süt pazarımız var mı? Düzenli bir cadde var mı? Ne var Afşin’de. Afşin ülkemizin en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Ama 10 yıldan bu tarafa halk düşünülmedi. Bugün eğer ki Afşinli ailesini alıp Elbistan’a gidiyorsa mesire alanı olmadığından dolayı bu yerel yönetimin suçudur. Afşin 10 yıldan bu tarafa sıcak su, Akdere suyu arasında gitti geldi. iki suyun arasında kaldı Afşin. Gençlerimiz işsiz, gençlerimiz çaresiz. Bölgemiz, Türkiye’nin en büyük termik santrallerine ev sahipliği yapıyor ama sizlere sahip çıkan yok. Bana diyorlar ki ayrımcılık yapıyor diyorlar. Neden ayrımcılık yapayım ben, termik santrallerin külü bizim üzerimize yağıyor, istimlak bizim bölgemizden, bizim halkımız evlerinden, yurtlarından oluyor istimlaktan dolayı ama işçi başka yerlerden. Şimdi santrallerde çalışan işçi arkadaşlarımıza ve halkımıza sesleniyorum AK Partiye vereceğiniz oy, özelleştirmeye evet oyudur. Biz özelleştirmeye karşıyız. Bizler Afşin’de inşallah 30 Mart’tan sonra, köylüsüyle, kentlisiyle merkezimizle birlikte tüm hizmetlerimiz süratli bir şekilde halka, Afşin’e yansıyacak. Tüm köy ve beldelerimizde tüm yollarımız kilit parke olacak. Her taraf pırıl pırıl olacak. Afşin’ merkezde, Beyceğiz mahallemizde çöp problemi kalkacak. Gelecek yapı denetim izniyle birlikte insanlarımızın kat problemleri ortandan kalkacak. İçme suyu, taziye evleri, tapu sorunlarını göreve gelir gelmez çözeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi