MHP'de Ersal Koç Dönemi Başladı
Milliyetçi Hareket Partisi Afşin İlçe Teşkilatının Olağan  Kongresi gerçekleştirildi.
Afşin Belediye Düğün Salonu'nda iki liste ile gidilen seçimlerde MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale ve Ersal Koç aday oldu.
410 delegeden oluşan seçim listesinde 64 delege seçime katılmazken toplam 346 oy kullanıldı. Seçime mavi listeyle giden Ersal Koç 201 oy alırken, beyaz listenin sahibi Mehmet Taşkale 138 oyda kaldı. Ersal Koç MHP Afşin İlçe Başkanı oldu.
Kongrede konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu," Kahramanmaraş'ın ve ilçelerimizin sorunlarını her fırsatta yazılı, sözlü ve meclis araştırası önergesi veya konun teklifi olarak dile getiriyorum ve dile getirmeye devam edeceğim. Bu benim görevimdir muhalefet milletvekili olarak. Kahramanmaraş'ın yollarının durumunu her ay dile getirdim. Onlarca trafik kazası oldu ve bir çok vatandaşımız bu yollarda hayatlarını kaybetti. Afşin Elbistan A Termik Santralinin özelleştirilmemesinin gerektiğini, özelleşmenin bölge halkına zarar vereceğini bir çok kez dile getirdim. Ayrıca çevre bakanına, A santralinin bacalarının zehir saçtığını dile getirdim ve bununla alakalı kanun teklifi verdim. A santralinin filtrelerinin yapılması gerektiğini söyledim. Gaziantep'te yatan kanser hastalarının %70'inin kuzey kazalarımızdan olduğunu belirttim. Bu duruma derhal çözüm bulunmasını istedim.   Bölgemizde bulunan şeker fabrikasını bütün problemlerini biliyoruz. İlk önce özelleştirme dediler ve bizleri yıllarca sıkıntı içerisine soktular, bölgemizde yetişen şeker pancarlarını Malatya'ya gönderdiler. Sonuç itibariyle Kahramanmaraş'ın ve tüm ilçelerinin bütün problemlerini hayvancılığıyla, tarımıyla, termik santralleriyle ve işsizliğimizle alakalı bütün problemlerimizi meclisimize taşıdım. Biz muhalefet olarak yapmamız gereken bütün görevlerimizi yerine getirdik. " şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşkale," Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Afşin'de Milliyetçi Hareket Partisine emeği geçen ilçe başkanlarımıza, ocak başkanlarımıza ve bu partiye gönül veren herkese ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah MHP iktidar olacak ve daha güzel hizmetleri vatandaşlarımızın emrine sunacak. 29 Ocak 2012 tarihinde ilçe başkanlığı görevini bizlere verdiniz. Sizlerden almış olduğum bu görevi en iyi şekilde yaparak bu günlere kadar geldik. Görevim boyunca bir çok etkinlik düzenleyerek halkımızla ve partililerimizle bütünlük oluşturduk. Sivil Toplum Örgütlerimizle yakın temaslarda bulunarak ilçemizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Genel seçimlerde vatandaşlarımızın destekleriyle Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyacağız." İfadelerini kullandı.
 
Kongreden sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanlığına seçilen Ersal Koç," Gerçekleştirmiş olduğumuz kongremizin Afşin'imize, Türkiye'mize ve ülküdaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Beni destekleyen bütün dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun.  Afşin'de üç hilalin sancağını iktidara taşıyacağız. MHP'de her kademede görev aldım ve şuanda Allah ilçe başkanlığını nasip etti. Bundan sonra hep beraber çalışacağız, birlikte yöneteceğiz ve birlikte karar vereceğiz. Bir ve beraber olmak için üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yapacağız. Ülkücülük kardeşliktir, kardeşliğimizi pekiştirici adımlar atacağız. Ülkücü kadroların görevden alınmasına ve sürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. AKP'nin her türlü kirli politikalarına karşı kardeşlerimizin yanında olcağız. Ben hiç kimsenin adayı değilim, hiç kimsenin adamı da değilim. Ama yol arkadaşlarımızı da yalnız bırakmayacağım. Bundan önce partimize emeği geçen ilçe başkanlarımıza ve eski ülkü ocağı başkanlarımıza teşekkür ediyorum. MHP Afşin İlçe Kongremizin ilçemize ve vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.
Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, geçen dönem MHP Kahramanmaraş 2. sıra Milletvekili adayı Fahrettin Oğuz Tor, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız ve çevre ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç'un Yönetim Kurulu listesi sırasıyla şu isimlerden oluştu:
Adem Kanat emekli (Memur), Üzeyir Ekici (Milli Güreşçi), Zafer Öner (Avukat), Durdu Mehmet Polat (İşadamı), Halil Gedikbaşı (Emekli memur), Ahmet Keleş (Esnaf), Mustafa Öztürk (Ekonomist-Esnaf), Serhat Türkmen (Avukat), Mehmet Yıldız (Sanayi Esnafı), Durdu Karasu (Çiftçi), Süleyman Aycan (Özel İşletme Müdürü), Mehmet Köş (Esnaf), Fahri Ertekin (Teknisyen), Akif Şahin (Sanayi esnafı), Bekir Tecirli (Esnaf), Hasan Kandemir (Esnaf), Erdoğan Cinkara (Emekli öğretmen), Veli Dal (iş adamı-Eğitimci)
Erhan Çelik (Maden Müh.), Hüseyin Kuyucu (Teknisyen), Nuri Sakar (Şehitler Gaziler Der. Başk.), Mualla Özcan (Kuaför), Muzaffer Türkcephe (Esnaf), Ramazan Akdağ (Teknisyen), Serap Gündüz (Eğitimci), Mikail Güney (Esnaf), Bayram Özer (Emekli), Özer Doğan (Teknisyen),  Halil Sarı (Esnaf), Bülent Gürsanlı (Teknisyen), Mustafa Kubuk (Esnaf), Erkan Akdemir (Teknisyen), Halil Pemik (işçi), İslam Bozdoğan (İşçi),  Ali Karslı (Esnaf), Süleyman Öner (Elektrik Başmühendisi)
Editör: Haber Merkezi