MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:
“Çözüm süreciyle PKK’ya katılım artıyor”
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çözüm sürecine değinerek, “Çözüm dediğinin İmralı canisinin Türkiye’ye önerdiği yol haritası. Bu süreçte PKK ya katılım daha da çoğaldı, milleti haraca bağladı hatta Cizre’de asayiş birliği kurulmuş. Değerli kardeşlerim her şey çok iyi gidiyordu değil mi, her şey güzel diye anlatıyorlardı ama işin özü öyle değil. Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımız bizleri arıyor terörün bitmesini istedik ama bu devlet ne yapıyor buraları hep PKK ya teslim etmiş, benim devletim ne yapıyor?” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatının her yıl geleneksel olarak düzenlenen çamiçi pikniğinin bu sene 14.sü gerçekleştirdi.
Afşin’e bağlı Yazı Köyü Çamiçi Mevkiinde düzenlenen pikniğe MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, HAVA-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Kazım Karakuş, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural konuşmasına Çöllolar Kömür Havzası’nda meydana gelen heyelan sırasında hayatını kaybeden 9 kişiye baş sağlığı dileği ile başladı.
Başbuğ Alparslan Türkeş’in kendilerine emanet ettiği bayrağı lekesiz, eğilmeden ve bükülmeden dimdik ayakta taşıdıklarını vurgulayan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, “ Milliyetçi hareket davası başladığı günden buyana Kahramanmaraşlılarımız ve Afşinlilerimizin verdiği mücadele bizim için bir gurur vesile olmuştur. O bakımdan sizlere teşekkür ediyorum. Bizler siyasetimizin fikrini ve namusunu buraya kadar geldik. Bizler fikir ve siyaset namusunu gömlek gibi değiştirip bugün iktidar olanlar gibi olmadık Allah’a şükür. İşte bugün ülkücüler ve milliyetçi hareket 44 yıldır dimdik ayakta. Başbuğ Alparslan Türkeş’in bize emanet ettiği bayrağı bizler lekesiz, eğilmeden ve bükülmeden dimdik ayakta taşıyoruz. Bugün burada tarihin haklı çıkarttığı bir siyasetin bir temsilcisi olarak buradayız. Bugünlerde Türkiye’de olup bitenler Milliyetçi harekete ve ülkücülüğe ne kadar ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.
AK Parti’nin büyük Türk milletine rezaletler yaşattığını belirten Vural, “Bu milletin oylarını alarak iktidara gelen AK Parti bu dönem içerisinde Büyük Türk Milletine rezaletler yaşatmıştır. Herkes elini vicdanına koysun. Gün oldu değerli kardeşlerimiz PKK ile görüşülüyor dediğimiz zaman, PKK ile görüşen şerefsizdir, alçaktır dediler. Ondan sonra baktık ki Habur’da Oslo’da iş tutuyorlar. Öyle bir yalanla milletimi aldattılar. Ama Habur’da devlet töreniyle teröristi karşıladılar. PKK terör örgütü temsilcilerinin belinde kırmızı kuşaklar vardı. O kırmızı kuşaklar en az 10 askerimizi şehit eden kişiler takıyor. Orda devletimizin müsteşarları, genel müdürü valisi gitti. O rezalet tablosu yaşanırken devletin savcısını hâkimini getirdiler ama Afşinlilerin bir derdi olduğu zaman polis zoruyla çağırıyordunuz. O gün geldiler gümrük odasında yargılama yaptılar. Orda ay yıldızlı bayrağımız vardı. Problem olmasın diye Atatürk’ün tablosunu ve bayrağımızı dışarı çıkardılar. Ben inanıyorum ki AKP ye oy veren değerli kardeşlerim bunları duydukları zaman ayağa kalkmıştır. Ama 19 Ekim’de bu rezalet olurken başbakan TBMM grup toplantısında Habur’da yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü, Türkiye’de iyi şeyler oluyor demişti. Bu rezaletler karşısında kanımız doldu. Oslo da birlikte 5 defa görüştüler. O sırada terör örgütünü yönetenlerle görüştü devletim. Teröristler bir yandan askerimize kurşun sıkarken diğer taraftan onların yöneticileriyle görüşüyorlardı. Bu milletinin milli kimliğini cumhuriyetini, milli devlet yapısını özerkliği PKK’nın polis gücü olmasını hepsini orada müzakere ettiler. Herkes elini vicdanına koysun. Koskoca devletimiz PKK’ yı muhatap aldı. “ şeklinde konuştu.
PKK’ya katılımların artığına dikkat çeken Vural konuşmasını şöyle devam ettirdi:
“Çözüm ve barış süreci dediler, PKK silah bırakmıyor ama manşetlere taşıdılar.  Ne oldu? Recep Tayip Erdoğan ne oldu? PKK terör örgütü, bırakın silahları bırakmayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti silahlı bir şekilde var olmasını kabul etti. Çözüm diyorsunuz neyin çözümü?  Barış diyorsunuz neyin barışı? Çözüm dediğiniz şey PKK’nın çözümü, Çözüm dediğinin İmralı canisinin Türkiye’ye önerdiği yol haritası. Bu süreçte PKK ya katılım daha da çoğaldı, milleti haraca bağladı hatta Cizre’de asayiş birliği kurulmuş. Değerli kardeşlerim her şey çok iyi gidiyordu değil mi, her şey güzel diye anlatıyorlardı ama işin özü öyle değil. Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımız bizleri arıyor terörün bitmesini istedik ama bu devlet ne yapıyor buralı hep PKK ya teslim etmiş, benim devletim ne yapıyor? Diye bizlere soruyor”
MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı’da AK Parti İktidarını eleştirerek, Türkiye’nin topraklarını, kazanımlarını yabancılara özelleştirme adı altında satıldığını söyledi.
Bastırmacı,  şöyle konuştu:
“AK Partinin 11 yıldan beri ortaya koyduğu zulüm ve insanları yokluktan alıp yolsuzluğa götürerek maalesef insanları yolsuzluğa sürüklemiş, yandaşlarına peşkeş çekmişler, Türkiye’nin topraklarını, kazanımlarını yabancılara özelleştirme adı altında satmışlardır. İç ve dış borca baktığımız zaman toplum ekonomik kriz batağına götürülmektedir. Başbakan IMF’ye borcumuzu ödedik diyor. Vatandaşa soruyorum; Ziraat Bankasına borcumuzu ödüyoruz, ya Halk Bankası ne oluyor Yapı Kredi ne oluyor. İnsanları koyun yerine koyup bu insanları kandırıyorlar. Allah’ın izniyle Milliyetçi hareketin mensupları ve aziz Türk Milletinin uyandığı günler çok yakında. Takdir edersiniz ki bunların döneminde polisimiz tokat yedi, askerimizin başına çuval geçirildi ve zinayı suç olmaktan çıkardılar. Şimdi de içkiyi yasak ediyorlar. Bunlara sormak lazım zina mı daha günah yoksa içki mi? Biz inanıyoruz ki önümüzdeki mahalli seçimlerde bir olmak zamanı gelmiştir.”
Birlik beraberlik içerisinde başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını dikkat çeken MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, “Düzenlemiş olduğumuz pikniğimize geldiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. bizlerin böyle bir arada olmasını sağlayan sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bizler beraber olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir hedef yoktur. Önümüzdeki seçimlerde inşallah Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanımızı alarak Oktay Vural beyi ziyaret edeceğiz.  İnanıyoruz ki 1989 yılında nasıl diğer partileri nasıl ikiye katladıysak bu seçimlerde de Allah’ın izniyle sizlerin de destekleriyle seçimi alacağız. Biz inanıyoruz ki bu millet bizlere her zaman güvenmiştir ve yanımızda olmuştur. 10 yıldır iktidar partisine oy verdiniz, karşılığında ne gördünüz. Belediyecilik halkla beraber hedefe ulaşmaktır. Onun için sizlere güveniyoruz ve sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Bir ve beraber olarak hedefe yürümeliyiz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde belediyeyi alacağız ve Grup Başkanvekilimiz Oktay Vural Bey’e ziyaret edeceğiz. “ dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi