Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, Kurban Bayramının üçüncü günü MHP Afşin İlçe binasında gerçekleştirildi.

MHP Afşin İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programıkatılan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, son zamanlarda yaşanan ekonomik sorunlarda MHP olarak dik bir duruş sergilediklerini söyledi.

Ekonomik sıkıntıların birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini söyleyen Aycan, “Biliyorsunuz ülkenin gündeminde bir takım sıkıntılar var.  Ekonomik olarak bir şekilde baskılar sürüyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinin ve küresel emperyalizmin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları hep birlikte görüyoruz. Bu oyunlara karşı Milliyetçi Hareket Partisinin duruşunu da herkes görüyor. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine desteğini sergilemiş ve bu konuda hep birlikte mücadele etmiştir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin tabiriyle Amerika’da Tramp denen kontrolsüz biri var. Bu adam maalesef sadece Türkiye’ye karşı değil, dünyaya karşı da farklı kararlar alıyor. Dünyayı tümüyle bir kriz aşamasına getirmiş durumda. Bizler tabi bu durumda daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Devletimizin, milletimizin yanında olmamız lazım. Elbette bu sıkıntıları bayram sonrasında da devam eden ekonomik sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Belediye başkanı belirlemesi için gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde erken seçime gidilmeyeceğini ifade eden Aycan, genel seçimlerde oluşan cumhur ittifakının ise yerel seçimlerde olmayacağını kaydetti.

Aycan, “Bir taraftan da yerel seçimlere yaklaşıyoruz. Partimiz bununla ilgilide hazırlıklarını sürdürüyor Eylül ayı itibariyle de hız kazanacak. Şuan ki görüntü, seçimler zamanında olacak, erkene alınması gibi bir durum yok. Milliyetçi Hareket Partisinin de bu konuda seçimlerin zamanında olması gerekir şeklinde görüşü var genel başkanımız bunu defalarca ifade etti. O yüzden seçimler martta olacak ve kendi adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Tabi ki kendi adaylarımızı belirlerken teşkilatlarımız karar verecek ve inşallah hep birlikte doğru kararlar veririz. Belediye Başkanı adayı olacak kişinin başkanlık yapabilecek bir karaktere sahip olması ve halkın tanıdığı, sevdiği biri olması lazım. Bir kişi belediye başkanı olacak ama kazanırsak hep birlikte kazanmış, kaybedersek hep birlikte kaybetmiş olacağız. Bu duruşu bu birlik ve beraberliği de göstermek lazım. Şuanda genel seçimlerde ki gibi bir cumhur ittifakı görünmüyor ama ileride ne olur bilmiyoruz. Genel prensip olarak kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Hepinizin bayramını kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Genel seçimlerde Afşin İlçesi olarak yüksek bir oy elde ettiklerini söyleyen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Afşin İlçe Teşkilatına teşekkür ederek aynı başarıyı yerel seçimlerde de göstereceklerini söyledi.

Doğan, “Öncelikle genel seçimlerde Afşin İlçesi olarak en yüksek oyu aldığınızdan ve gece gündüz çalıştığınızdan öncelikle Afşin’de Aday Adaylarımıza, Adayımıza ve İlçe teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimlerimizde de gecenizi, gündüzünüze kataraktan Afşin ovasını yeniden bir bozkurt ovası yapmak için elimizden gelen her şeyi birlikte yapmalıyız. Bazı partililerimiz belediye başkan adaylarımızla ilgili sağ olsunlar bazı ilçelerimizde aday adayımız çıktı. Bu aday adaylarımıza partimizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi vatanını ve milletini seven, herkese açıktır. Bu aday belirlemede öncelikle teşkilat başkanımız ve yöneticilerimiz bu adayları belirleyecek, daha sonra il teşkilatı olarak bizlerin onayından geçerek genel merkezimize sunacağız. En yüksek oyu alabileceğimiz, seçimi kazanabileceğimiz adaylar belirlenecektir. Hepinizin bayramı mübarek olsun, nice bayramlara kavuşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, “Hepiniz hoş geldiniz. Bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Teşkilatım adına Afşin’de çalışan aday adaylarımız çok üstün bir performans göstermiştir. Gecelerini gündüzlerine katmışlardır. Milletvekilimiz ve il başkanımız bizlere çok destek olmuştur. İlçe teşkilatımız başta olmak üzere Milletvekilimize ve İl başkanımıza teşekkür ediyor hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi