Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanlığı, Ramazan bayramı nedeniyle düzenlediği bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

İlçe başkanlığındaki programa MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Karataş, partinin ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Burada konuşma yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, Türkiye’nin son dönemde ekonomik, siyasal ve sosyal çok ciddi krizlerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Suriye’de yaşanan iç savaşın Türkiye’yi yakından etkilediğini belirten Tor, “ Dış güçler tıpkı Kuzey Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de bir Kürt devleti kurduma mücadelesini yürütüyor. En son Kobani ve Türkmen bölgesinde yaşanan olayları ve buraların üzerine oynanan olayları hepimiz biliyoruz. Dış güçler, bu bölgeleri IŞİD’ten temizleyip PKK ve uzantısı PYD’ye teslim etme arzusundalar. AK Parti’nin Suriye politikası Türkiye’yi bu noktaya getirdi. ” dedi.

Suriye’nin iç işlerine olması gerekenden fazla müdahale edildiğini söyleyen Tor, “ Başımızda, yeterince bela olan bir PKK terör örgütü vardı. Bugün PKK çapında, hatta daha büyük çaplarda katliam gerçekleştiren IŞID çıktı.  Bu Suriye politikasının iflasıdır.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de geçim sıkıntısı çeken birçok vatandaş varken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı hakkının verilebileceğini açıklamasının doğru olmadığını ifade eden Tor, “ Türkiye’nin tonlarca sıkıntısı varken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki milyonlarca Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilebileceğini söyledi. Bunu şimdiden ortaya atarak bunun tartışılmasını istiyor ve gelecek tepkiye göre tavır belirleyecek. Suriyelilerin eğitim, iş, barınma problemi yük olacak. Ülkemizde milyonlarca geçim sıkıntısı ve iş sıkıntısı çeken insan varken Suriyelilere öncelik verilmesi doğru değil.” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, “ Türk milletimizin, teşkilatımızın ve Afşinli hemşerilerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.  Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Rahmetli Başbuğ’umuz Alpaslan Türkeş ve yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet anıyorum. Bir TV kanalında yayınlanan çizgi filmde geçen bir cümleyiz sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘Terör örgütleri mensupları kadar onurlu ve gurulu olmalıyız ki onlarla mücadele edelim’ bu kelimeyi çocuklarımızın izlediği bir çizgi film telaffuz edilmesini sağlayan kişileri şiddetle kınıyorum. Bizler üç kıtaya aynı anda hükmetmiş ecdadın torunlarıyız.  Bizlerin bir avuç çapulcudan öğreneceğimiz hiçbir şey yoktur.  Allah bizlerin birliğini ve beraberliğini bozmasın, bizlere daha nice bayramlara kavuşturmayı nasip etsin” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi