Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında, tek liste halinde gidilen kongrede ilçe delegeleri yeni ilçe başkanını seçecek. 2 ay önce İlçe Başkanlığına atanan Süleyman Aycan tek aday oldu.

Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Divan başkanlığına ise 26. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor seçildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ve kuran tilavetinin ardından başlayan kongrede, mevcut yönetimin mali durum ve faaliyet raporları okunarak delegelerin onayına sunuldu. Okunan raporların oy birliği ile onaylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi.

Milliyetçi Hareket Partisinin kuruluş gününden itibaren ülke, bayrak ve millet için çok büyük fedakarlıklarda bulunduğunu belirten Divan Başkanı ve 26. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, şu ifadelere yer verdi:

“Partilerin hayatlarında inişler çıkışlar hep olmuştur. Geçmişten bugüne kadar baktığımızda hayatını idame ettiren parti sayısı çok azdır. Bu ülkeye hizmet eden ve taş üşüten taş koyandan Allah razı olsun. MHP kurulduğu ilk andan itibaren bu ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir. Bu böyle devam edecek. Bugün MHP Afşin İlçe Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Sonuç ne olursa olsun kaybedeni olmayan bir seçimi yapacağız. Kongremize katılan tüm delegelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, “Kongremize katılan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Keşke Kovid-19 belası olmasaydı da daha coşkulu bir kongre yapabilseydik. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sadece ilçe delegelerimiz ve parti yöneticilerimizin katılımıyla Afşin kongremizi yapıyoruz.” diye konuştu.

Önceki dönem İlçe Başkanı Ersak Koç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden MHP İl Başkanı Doğan, “ Özellikle 24 Haziran genel seçimlerinde ve arkasından yapılan yerel seçimlerde ilçe teşkilatıyla birlikte gecesini gündüzüne karıştırarak çalışan Ersal Başkanımıza teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisine ve davasına sadık olan hiçbir neferimizi bizler yarı yolda bırakmadık. Ersal Koç kardeşimizle bizler daha çok yol yürüyeceğiz. Bayrağı Süleyman Aycan Başkanımız devralıyor. Süleyman Aycan ile ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Kongremizin Afşin’imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Süleyman Aycan, devraldığı bayrağı daha da ileriye taşıyacağını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığının oluru ile başkanlığa tekrar aday olduğunu ifade eden Aycan, “ Kongreye katılan partililerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Başbuğ Alparslan Türkeş ve yol arkadaşları, vatan, bayrak ve ezan için şehit düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kutsal görevi bize layık gören Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, İl Başkanımız Ertuğrul Doğan ve tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu kutsal görevi partililerimizin manevi destekleriyle üç hilal bayrağımızı binlerce adım ileriye götürmek için çalışacağız. Partimizin her kademesinde görev aldım. Benden önce ilçe başkanlığı görevini yürüten Ersal Koç Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Afşin’imize, Kahramanmaraş’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Kongreye, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, CHP Afşin İçe Başkanı Hüseyin Sığınır, Göksun İlçe Başkanı Fatih Üstün, AK Parti Afşin Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Oğuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri partililer ve vatandaşlar katıldı.
 

İlçe yönetim kurulu ve il delegeleri seçimin sonuçlanmasının ardından bellirlenecek.

Editör: Haber Merkezi