Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Fahrettin Oğuz Tor, partisinin kuzey ilçelerden hemen her seçim il merkezine göre daha fazla oy aldığını hatırlatarak; “Bu seçim 1.sıra milletvekili adaylığının kuzey ilçelere verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden MHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Fahrettin Oğuz Tor, burada MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı İbrahim Çil, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç ve partililer tarafından karşılandı.

MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir’in selamlama konuşmasının ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Fahrettin Oğuz Tor, AK Parti hükümetinin ekonomik politikalarını eleştirdi.

24. Dönemde 2.sıra milletvekili adayı olan Fahrettin Oğuz Tor; “Milliyetçi Hareket, çok kötü günler geçirmiştir. 80 ihtilalı beraber üzerinden silindir gibi geçtiler. Büyük sıkıntılara sebep oldu. Bu harekete gönül veren birçok kişi başka partilere gitti. Ama bizler, hiçbir dönem ülkücü harekete samimiyetimizden santim şaşmadık. Aday adayı çokluğunun işaret ettiği husus, gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelmenin olmasıdır. Aday adayı fazla olmasının sebebi, geldiğimiz durumdur. Türkiye’nin geldiği durum içler acısıdır. Ekonomik, sosyal, siyasal birçok problemimiz var. Türkiye bugün bölünme ile karşı karşıya. Ekonomik alanda tablo hiç iyi değil. İç ve dış borç artmış. İşsizlik oranları, kadın cinayetleri, boşanmalar tavan yapmış durumda” ifadelerini kullandı.

17-25 Aralık operasyonları üzerinden AK Parti’ye yüklenen Tor, şunları söyledi: “Burası Türkiye, o kadar yolsuzluk oluyor ama hiçbir şey olmuyor. Batıda olsa ne başbakana ne de ailesine siyaset yaptırırlardı. Başbakanımız reis-i cumhur oldu ama gözü hala başbakanlıkta. Her konuda bir demeç veriyor. Türkiye’nin 400-500 milyar dolar borcu var. Dolar 2 liradan 2,5 liraya çıktığı zaman Türkiye’nin dış borcu 100 milyar dolara yakın artıyor.  Bu para vatandaşın cebinden çıkacak. Gelecek seçimler, cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Biz bu seçimleri kaybedersek, başımız çok belalara girecek.”

Konuşmasının son bölümünde milletvekilliği sıralamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Fahrettin Oğuz Tor, “Seçilecek kişinin bürokrasiyi çok iyi bilmesi gerektiğine inanıyorum. Vatandaşımız hiç çekinmeden yanına gidebileceği bir milletvekili arıyor. Geçen dönemde de canla başla çalıştık ama 2.sırayı çıkaramadık. Ben verilen oyların az olduğu kanaatinde değilim. Kahramanmaraş’ın böyle bir sıkıntısı var. 2007’de burada 2.sıradaki arkadaşımız ciddi rey aldı ama Maraş yüzde 7 rey alınca 2 milletvekili çıkaramıyorsunuz. Buradan giden yüksek reyler Maraş’ın ortalamasını yükseltiyor ve 1 milletvekili alabildik. 2011 seçimlerinde de ortalama bizim yöremizin ortalaması yüzde 21’e denk geldi.

Elbistan’ın, Afşin’in, Ekinözü’nün, Nurhak’ın, Göksun’un verdiği rey, 2 milletvekili çıkarmaya fazlasıyla yetiyor. Ama Maraş yüzde 9 olunca maalesef onu yüzde 13’e çıkardı gene bir milletvekilimiz oldu. Böyle bir ayrım yapmak doğru değil ama Maraş her zaman 1.sırayı kendisinde hak olarak görüyor. Güney-kuzey ayrımı yapmıyorum ama bu gerçeğin altını da çizmek gerekiyor. Birinci sırayı kuzey hak ediyor. Yüzde 20 rey alsınlar birinci sırayı da ikinci sırayı da kendileri alsın. Biz yüzde 9’u yüzde 13’e tamamlamak zorunda kalıyoruz. Bu defa birinci sıra kuzeyin hakkı olmalıdır” cümleleri ile konuşmasını tamamladı. 
Editör: Haber Merkezi