Afşin Belediyesi tarafından başlatılan bir kampanyayla mezarlıklar ağaçlandırılıyor. Bu çalışmalar kapsamında Afşin Asri Mezarlığı’na 3 bin 500 adet çam fidanı dikildi.
 
Afşin Belediyesi ilçe genelinde bulunan mezarlıkları ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu kampanya çerçevesinde Afşin Asri Mezarlığına vatandaş işbirliği ile 3 bin 500 bin çam fidanı toprakla buluştu.
Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kampanyaya Afşin Belediye Başkan Yardımcıları Nusret Karataş, Ali Çelebi, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çelebi, “Orman işletmemizden aldığımız 5 adet fidanımızdan 3 bin 500 adetini vatandaşlarımızla beraber Afşin Asri Mezarlığımıza dikeceğiz. Vatandaşlarımız gönüllü olarak Asri Mezarlığımıza ağaçlarını dikecekler. Geriye kalan bin 500 adet fidanımızı da Afşin’in çeşitli yerlerindeki okullarımıza dikeceğiz. Bizim amacımız ve düşüncemiz güzel ve yeşil bir Afşin meydana getirmek. Afşin’imize yakışır bir mezarlığa sahip olmak için çalışmaktayız. Biz vatandaşlarımızdan ağaçlarını diktikten sonrada bakımlarını devam ettirmelerini istiyoruz. Aralıklarla gelip diktikleri ağaçları sulamalarını ve ilgi göstermelerini bekliyoruz.” dedi
 
 
Editör: Haber Merkezi