Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor " projesi kapsamında  çiftçilere budama eğitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği işbirliğiyle yürütülen "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor " projesi kapsamında  Kangal mahallesinde, çiftçilere budama eğitimi verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt," Afşin Kaymakamlığımızca  yürütülen "Proje Kenti Afşin" dâhilinde hazırlamış olduğumuz "Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi Projesi" eğitimleri ilçemizde uygulanmaya başlandı.​ İlçe Müdürlüğümüz eğitim salonunda 17 Mart 2015 tarihinde kurs programına uygun olarak eğitimlere başlanılmış olup, eğitimleri İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi İbrahim Gül, Ziraat Mühendisi M. İlbey Demir ve Ziraat Mühendisi Nuri Saraçoğlu, dönüşümlü olarak eğitim vermektedirler. Ayrıca kursiyerlere İlçemiz Kangal Mahallesi budama eğitimi kapsamında, bahçe koşullarında budama uygulaması gösterdik. Bu uygulamanın çiftçilerimiz açısından faydalı olacağını düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi