Afşin’de, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde usta ve kalfalık eğitimi gören öğrenciler, "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında dar gelirli ailelerin evlerinde bakım, onarım ve tadilat yapıyor.

Proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşarak evlerinde bakım ve tamirat işlerini yapmaya devam edeceklerini belirten Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıfat Köş, “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor projesi kapsamında Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü çalışmalarını başarıyla yürütmekte. Projenin bir gereği olarak eğitim merkezimizde öğrenim gören öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi bir ailenin mutfaktaki mobilya ihtiyacının karşılanmasına yönelik, proje ekibimiz aileyi tespit ederek gerekli çalışmalar projeye uygun olarak başlatıldı.” Açıklamasında bulundu.

Ailenin mutfağının baştan aşağı yenilendiğini aktaran Köş, “Tespit edilen ailemizin evinde proje ekibi, usta ve kalfa öğrencilerimizle belirlenen tarihte aile ile buluşuldu. Ustalık ve Kalfalık öğrencilerimizin atölyelerimizde yaptığı mobilyalar mutfak dolabı, mutfak tezgahı , karo ve fayanslar ihtiyaç sahibi ailenin mutfağına montajı  ve döşemesi yapıldı. Yürütülen projemiz başarıyla uygulandı. Benzer çalışmalar eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek. Projede emeği geçen proje ekibimize, ustalık ve kalfalık öğrencilerimize ve projeye teknik ve maddi destek sağlayan sanayi esnaflarımızdan Şahin Mobilya ve Aymer Mermerciliğe teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi