Ciner Grubu tarafından Afşin’e yaptırılan 16 derslik Meslek Lisesi’nin kaba inşaatı tamamlanmak üzere.
23 Haziran’da Afşin’e gelerek Çöllolar kömür havzasında çeşitli incelemelerde bulunan Ciner Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Afşin’e meslek lisesi yapılması talimatını vermişti.
Endüstri Meslek Lisesinin yan tarafında bulunan 31 bin 320 m2 yüzölçümlü arsa üzerine 16 derslik Endüstri Meslek Lisesi binası, 842 m2 tek katlı Çok Amaçlı Atölye binası ve cevre düzenlemesini Ciner Grubu tarafından yapılmaya başlandı. Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Meslek Lisesinde maden, makine, metal, elektrik, elektronik gibi yörenin iş ihtiyacını karşılayacak bölümleri bulunacak.
İnşaatın hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, “Eğitim ve öğretimde fiziki şartlar çok çok önemli. Fiziki şartları kötü olan yerde eğitim öğretim yapılıyorsa orada eğitim istenilen düzeyde olmaz. Bunun için devletimiz olsun, iş adamlarımız olsun el ele vererek şuan yapımı devam eden okul gibi birçok okulu inşa etmişlerdir. Ben buradan iş adamımıza bir kere daha teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.