Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce meraların ıslahı amacıyla başlatılan proje çerçevesinde 6 ton gübre ve sıvat dağıtımı gerçekleştirildi.

Anzorey, Bakraç ve Çobanbeyli Mahallelerinde bulunan bazı meralarda yeşil ot verimi ve kalitesini yükselterek hayvan otlatma kapasitesini artırmak amacıyla yürütülen mera ıslah ve amenajman çalışmaları kapsamında 6 ton amonyum sülfat gübresi dağıtımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında meralarda otlayan hayvanların sağlıklı su tedarikini sağlamak üzere meralarda bulunan temiz su kaynaklarını tutmak amacı ile sıvatlar yerleştirildi.

Gübreleme ile meralarda kaba yem üretimini artırılmasını hedeflediklerini aktaran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, meraların, hayvansal üretim için en ucuz kaba yem girdisinin temini yanında, doğadaki birçok canlının yaşamını devam ettirmesi açısından en değerli habitatlar olduğuna dikkat çekti.

Kayapınar, “Meralarımızdan maksimum verimi alarak kaba yem üretimini de artırmayı hedefliyoruz. İlk aşamada 6 ton gübre dağıtımı planladık. Mahalle muhtarlarımıza bu gübreler teslim ediliyor. Aynı zamanda meralardaki hayvanların su ihtiyacının karşılanması için de kollarımızı sıvadık. Bu amaçla da sıvat desteğimiz var. Bu sıvatlarla da hayvanların suya ulaşmasını kolaylaştırmış olacağız. Meraların ıslahı ile ilgili çalışma ve projelerimizi önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi