Afşin’e eğitime farklı bir soluk getirecek olan Mental Aritmetik-Abaküs Kursu eğitime başladı. Öğrenciler, deneyimli eğitimciler eşliğinde kurslara başladılar.
Dünyanın birçok yerinde uygulanan Mental Aritmetik-Abaküs Eğitim ve Öğretim Programı, Afşin’de de Şefkatli Eller Kreşi bünyesinde hizmet vermeye başladı. Öğrenciler eğitimlerini tamamladıklarında hesap makinası, kağıt kalem kullanmadan 4 işlemi yapabilecekler.
 
Kurslar hakkında bilgi veren Şefkatli Eller Kreş Kurucu Müdürü Şeref Ertekin, “ Yıllardır Japonların ve birçok Avrupa ülkesinin kullandığı Mental Aritmetik-Abaküs Eğitim Ve Öğretim Programı nihayet 1-2 yıldan Beri Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Afşin İlçemize bu hizmeti Şefkatli Eller Kreşi olarak getirmemiz gerektiğinin farkına vardık ve aylarca yaptığımız araştırma ve inceleme sonucunda Soroban Wolrld Mental Aritmetik- Abaküs kurumunu tercih ettik.  5-14 yaş gurubu çocuklara göre hazırlanmış abaküs temelli beyin geliştirme programıdır bu program çocuğun kağıt kalem kullanmadan zihninden işlem yapmasını sağlar. Program sonunda toplama, çıkarma, bölme, çarpma, karekök, üslü sayı hesaplama yeteneği kazanılır. Çocukların analitik ve yaratıcı yönlerini teşvik ederek öğrenme yeteneklerini geliştirir. Bellek konsantrasyon ve gözlem yeteneklerini artırarak beynin sağ ve sol loblarının gelişimine ciddi katkılarda bulunur. Çocukların mental aritmetik eğitimi ile kazanmış oldukları bu yetenekleri diğer derslerinde yansır. Afşin’de açmış olduğunuz kurs şuanda başarılı bir şekilde hizmete devam ediyor” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi