Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet,  Afşin’de bulunan sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Beyaz Saray Et Lokantası’nda düzenlenen toplantıya, Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, Şube Mali Sekreteri Mehmet Kılınç ve Afşin’de bulunan sendika üyeleri katıldı.
 
Yemek sonrası konuşma yapan Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, “Kamu çalışanlarının, sendikalara sorulmadan çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle fazla mesai ücretlerinin ve ikramiyelerinin kaldırılması ve diğer hak gaspları ile çalışanlara yapılan yüzde 3’lük zammı protesto etmek için Büro Memur-Sen Başkanımız Yusuf Yazgan 18 günlük yürüyüşle İstanbul’dan Ankara’ya kadar 450 kilometre yol kat etti. “ dedi.
Küçükdevlet konuşmasını şöyle tamamladı:
“Yürüyüş ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuyu görüşmek üzere toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Büro Memur-Senin İstanbul’dan Ankara'ya yürüyüş eylemi başlatmasının gerekçelerini tek tek anlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kararnamenin ardından kamu çalışanlarının mağdur olduğunu, ellerinden alınan hakların geri verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Bakan Faruk Çelik, başta Adalet Bakanlığı, SGK, İş-Kur, Maliye Bakanlığı, içişleri Bakanlığı gibi fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığı tüm kurumlarda ve KİT'lerde fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, fazla mesai ücretinin ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulunca belirlenen 6 aylık süre sınırlamasının kaldırılması ve kaldırılan ikramiyelerin tekrardan düzenlenmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla Devlet Personel Başkanlığı'nın ortak bir çalışma yapması talimatını verdi. Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanımız Yazgan'ın İstanbul’dan Ankara'ya yürüyüş eyleminin ilk meyveleri bu talimatla alınmaya başlanmış oldu. Bizler de Kahramanmaraş şubesi olarak genel başkanımıza destek olduk.”
 
Editör: Haber Merkezi