Kahramanmaraş Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ile Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce “Meme Kanseri” konulu eğitim semineri verildi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen seminere Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Ahmet Yener, Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Selçuk Derinöz, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Selçuk Derinöz, bu tür eğitim seminerlerinin verileceğini belirtti.  Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Ahmet Yener, “Afşin’in bizde önemli bir yeri var. Biz Afşin’i seviyoruz sağ olsunlar Afşinliler de bizi seviyor. Halk sağlığı müdürü olarak göreve başladım ilk programımı da Afşin’de yaptım. Düzenlemiş olduğumuz bu programa değerli katılımcı arkadaşlarımız var. Meme Kanseri hakkında bizleri bilgilendirecekler. Bu programa katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Erken teşhis önemli”

Meme kanserinde erken teşhisin son derece önemli olduğuna vurguda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, “Meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri dolayısıyla bu yılki etkinliğimizi kendi ilçemiz olan Afşin’de yapıyoruz. Bilindiği üzere Ekim ayının 1 ve 31’i arasındaki süreç meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak geçiyor ve bir takım etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Meme kanseri tehlikelilik bakımından akciğer kanserinden sonra gelmekte ve ikinci sırayı almış durumdadır. Ama meme kanserinin erken teşhisi sağlanırsa %96 gibi büyük bir oranla yaşama şansı bulunuyor. Bunun için meme kanserinde erken teşhis çok önemli. Bu sebeplerden dolayı halkımızı, bu tür etkinler düzenleyerek  meme kanserine karşı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu programa katılmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Bu tür toplantıların ve eğitim seminerlerinin önemli olduğunu işaret eden Kaymakam Faik Arıcan, “Sağlık, insan hayatında en önde gelen ve değeri en üste tutulmuştur. Şuanda burada bir anket yapsak ve sorsak ki, burada hangi durum sizin çok önemlidir ye soracak olsak herhâlde herkes sağlık diyecektir. Bu nedenle devletler ve hükümetler en önemli yatırımlarını eğitim ve sağlık alanına yapmaktalar. Zaten yapılmalıdır da. Çünkü devletlerin ve hükümetlerin varoluş sebebi insanlarımızı yaşatmaktır.  Bu nedenle de bu tür toplantılar düzenlemektedir. Sağlık bakanlığımızda son zamanlarda da gerçekten önemli atılımlarda bulunmuştur. Ümit ediyorum ki bu tür toplantılar artarak devam eder. Çünkü bu tür bilgilendire toplantıları önemlidir.” dedi.

Konuşmalar ardından Afşin Devlet Hastanesi’nde görev yapan Opr.Dr.Barış Mantoğlu, Meme kanserinin klinik yaklaşımını, Uzm.Dr.Rana Çitil ise, meme kanserine patolojik yaklaşımını anlatılar. Dr. Didem Erdoğan KETEM hakkında bilgiler sundu.

Program ikram edilen gözlemeyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi