Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Afşin Meka Royal Otel’de incelemelerde bulunarak,  Meka-Royal Otel’in Turizm İşletme Belgesi İçin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş’ın en büyük otellerinden bir tanesi olan Meka Royal Otel, Turizm İşletme Belgesi için başvuruda bulundu. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve şube müdürleri otelde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, “Kahramanmaraş İl içi Kültür ve Turizm alanında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde sık sık ifade ettiğimiz bir söylem var. Turizmin en önemli iki alt yapısının konaklama ve ulaşım olduğunu söylüyoruz. Konaklama konusunda mütemadiyen  değerli arkadaşlarımızla, iş adamlarıyla, sanayicilerimizle, yatırımcılarla birlikte Kahramanmaraş’ın  konaklama sayısını artması için çalışmalar yapılıyor. Nitekim 2003 yılında 3 olan otel sayısı bugün itibaren 30 rakamına geldi. Yani 500 sayısındaki yatak sayısı 3 bine çıktı. Bunun 6’sı son bir yılda işletme açılan. Bir tanesi de geçtiğimiz gün işletmeye açılan ve Afşin’imizin ilk Turizm işletmeli belgesi olacak olan Royal Otel’deyiz.” dedi.

Eshab-ı Kehf’in bölge için önemine değinen Küçükdağlı, “Eshab-ı Kehf hem Afşin için hem de Kahramanmaraş için önemli bir tarihi eser. Eshab-ı Kehf için 2004 yılından buyana akedemik, resterasyon, sempozyumlar, tanıtımlar gibi çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaların en önemlisinden bir tanesi de 2 yıl önce yapmış olduğumuz Uluslar Arası Eshab-ı Kehf Sempozyumuydu. Nitekim bu sempozyum sonrası bildirimler toplandı ve kitaplaştırıldı.” diye konuştu.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Konaklama konusunda Afşin ciddi anlamda sorun yaşıyordu. Afşin, Kapadokya ile GAB arasında kültür turlarının yoğun olduğu bölgede bulunuyor. Kahramanmaraş’a gelen ziyaretçilere biz Afşin’e programı aldığımız zaman, ziyaretçi için bir gün ayırmamız gerekiyor. 75 oda ve 190 yatağı MekaRoyal Otel’in Afşin’e 3-4 otobüslük tur alacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz hafta turizm işletme belgesi için başvuruda bulunuldu. Otelin birkaç eksiği var ve bu eksiklikler giderildiğinde Afşin’in ilk Turizm İşletmeli Belgeli oteli olacak.”

 

Editör: Haber Merkezi