Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlediği toplantı ve etkinliklere devam ediyor.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Organ Bağışı Birimi, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Çoğulhan Komando Bölük Komutanlığını ziyaret ederek, organ bağışının önemini anlattı.

Çoğulhan Komando Bölük Komutanlığında düzenlenen eğitim toplantısında organ bağışında bulunmanın insani bir görev olduğu ve herkesin bir gün organ nakline ihtiyaç duyabileceği vurgulandı.

Türkiye 'de 60 bin kişinin organ beklediğini belirten Afşin Toplum Sağlığı Merkezinin organ bağışı biriminden yetkililer, şu ifadelere yer verdi:

“Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. 'Organ nakli' vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. Ülkemizde organ olarak, böbrek, deri, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve incebağırsak nakilleri; doku olarak kemik, kemik iliği, kornea ve kalp kapağı nakilleri yapılmaktadır. Organ bağışı kartını alan kişinin, bağış kartını her zaman üzerinde taşıması gerekmektedir”

Eğitim sonunda, bazı askerler gönüllü bağışçı oldu.

Editör: Haber Merkezi