Elbistan Ziraat Odası’nın tek liste halinde dün gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mehmet Ali Bulut, beşinci kez başkanlık koltuğuna oturan isim oldu.

7 bin üyesi ile Elbistan’ın en büyük odalarından biri olan Elbistan Ziraat Odası’nda olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Mehmet Ali Bulut’un hazırladığı tek liste ile gidilen genel kurula Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetimi, Büyük Birlik Partisi Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, Ticaret Borsası Elbistan Temsilcisi İbrahim Alagöz, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve çiftçiler katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte kongreye geçildi. Kongrede açılış konuşmasını yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, 16 yıldır sürdürdüğü bu görevde çiftçinin ve Elbistan’ın faydasına olan her konuda Oda olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerinin altını çizdi. Oda olarak yaptıkları hizmetlerden de örnekler veren Başkan Bulut, “Oda olarak elleri nasırlı çiftçimizden aldığımız 1 kuruşun dahi hesabını yaparak çiftçimize nasıl daha iyi hizmet ederiz ilkesiyle yola çıktık. Bundan sonraki dönemde de çiftçimizin desteğini de arkamıza alarak yine çiftçimiz için ekmeğimizi kazanmak için çalışacağız. Bizleri bu göreve layık gören tüm çiftçilerimize ve delegelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bulut’un konuşmasının ardından Ziraat Odası’nın mali raporları ve bütçeleri okunarak delegelerin onayına sunuldu. Mali raporun ve önümüzdeki 4 yılın tahmini bütçelerinin onaylanmasının ardından oy kullanma işlemi başladı. 79 delegesi bulunan Elbistan Ziraat Odası’nda güven tazeleyerek 5.kez bu başkanlık görevine seçilen Mehmet Ali Bulut’un hazırladığı yeni oda meclisi, şu isimlerden oluştu:

“Hacı Kaya, Osman Kurt, Akif Edizer, Hasan Mert, Alpay Yağcı, Hüseyin Aktaş, Ethem Bölükbaşı, Bayram Acer, Aziz Uçak, Şaban Bahçıvan, Abdurrahman Meşe, İbrahim Kıllı, Kazım Dağlı, Derviş Güllü, Kamuran Yıldırım, Haşmet Kale, Hasan Doğan, Hacı Hasan Ceran, Tamer Elmas ve Muharrem Göçer.”
Editör: Haber Merkezi