Kahramanmaraş’ın ilk medresesi Ülfet Vakfı tarafından yaptırılıyor. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da katıldığı törende dualar edilerek ilk harcı konan medresenin 2 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah Taylan, Kahramanmaraş’ta 31 yıldan bu yana yaşadığını belirterek, kentin daha aydınlık yarınlara kavuşması için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Aile olarak yüzyıllarca Mekke’den Medine’ye, Mısır’dan Anadolu’ya ve daha birçok yere bu amaçla hizmet etmek için hicret ettiklerini kaydeden Taylan, şöyle konuştu:
"Bu hizmetler ‘toprak ol sen de, güller yeşersin’ düşüncesinden çıkan bir karardır. Hizmetler bizleri bütünleştiren, güzel yerlere getirmeye çalışan hizmetlerdir. Onlarda nefis yok. Onlarda sadece nefisleri tesviye vardır. Nefisleri gözetleme terbiye vardır. Bu terbiyeden geçen insanlar medeniyetler kurmuş insanlardır. Fatihleri doğuran Akşemsettin’ler olmuşlardır. Onlar doğrultusunda hareket edildiğinde yine Fatihler doğrulacaktır. Bizde, ‘toprak ol sende, güller yeşersin’ kavramı ile Kahramanmaraş’ımızda hizmetler etmeye azim ettik. Gözlerin ne şekilde gördüğü, kulakların ne şekilde duyduğu beni bu düşüncemden etmedi. Çünkü neticesinde Kahramanmaraş’ın bunu anlayacağı ve yapacağı belki benden 50-100 yıl sonra olacağını düşünüyordum. Ama bugün bu hizmeti hayatıma sığdırdım.”
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise bu medreseyi ilim irfan yuvası olarak gördüklerini belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Poyraz, “Kahramanmaraş’a yakışır bir şekilde yapılacak olan bu merkezde yurt içinden ve yurt dışından gelen kardeşlerimiz ilim ve irfan öğrenecek. Öğrencilerimizin burada öğrenim görmesi bizim de öğrenmemiz demektir. Hedefimiz bu mekanı en iyi şekilde yapmak için hep beraber gayretle çalışmak. İnşaatın bütün giderleri yeterli şekilde karşılanıyor. Önemli olan inşaatın başlamasıydı. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Yapılacak olan merkezin çağın şartlarına en uygun şekilde yapılmasını temenni ediyoruz. Dünyayı bile verseler Allah’ın yolunda olmazsak o yolun hiçbir anlamı yoktur. Ne kadar şükretsek de azdır.” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Baro Başkanı Metin Doğan, Defterdar Osman Koçaş, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, daha sonra dualar edilerek medresenin temeli atıldı.
Editör: Haber Merkezi