Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı`nın (TÜGVA) tarafından Kent Meydanı`nda ''Dünyanın Rengi, Türkiye`nin Misafiri'' sloganıyla düzenlenen programda, kültürel farklılıklar, barış, dostluk ve eğitim konularına dikkat çekildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, programın açılış konuşmasında, yıllarca dünyada insanların tek tip yapılmaya çalışıldığını ifade etti.

İnsanların kendi kimlikleri, kıyafetleri, dilleri ve varoluşlarıyla kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

''Yıllarca tek tip insan üretmeye çalıştılar. Halbuki şimdi yıllarca insanları Kürt kimliklerini engelledikleri için ve insanların kendi kıyafetleriyle, kendilerini tanımlama biçimleriyle devlet kabul etmediği için bugün maalesef bir bela yaşıyoruz. Maksis ve leninist bir yapı Kürtlerin temsilcisi olduğu iddia ediyor. Niye biliyor musunuz? Bu yapıyı kabul etmediğimiz için. İnsanları kendi kıyafetleri, dilleri, kimlikleri ve varoluşlarıyla devlet kabul etmediği için başka bir hastalık ortaya çıkıyor. Bugün ümmeti bir arada görüyorsunuz. Bütün şubeleri ve kabileleriyle burada görüyorsunuz. Ümmetin bütün renkleriyle bugün burada bir arada görüyorsunuz. 7 kıta 7 renk 7 güzel adamın şehrinde bu da her halde ayrı bir güzellik olsa gerek. Bütün kardeşlerimizi kendi kimlikleriyle kendi renkleriyle bağrımıza basıyoruz''

İnsanın zihninin ve kalbinin farklı olanın peşinde olduğuna işaret eden Ünal, insanın benzeyenden değil, farklılaşandan haz edip hoşlandığını sözlerine ekledi.

Misafir öğrencilerle bir arada olmanın mutlulğunu dile getiren 7 Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen ise yapılan organizasyonla tüm dünyaya kardeşlik hukukunun, ümmet şuurunun ve dostluk bağlarının bir örneğini göstermiş olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından stantların kurdelesi kesildi.

Törene, katılan AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş 2. sıra milletvekili adayı Nursel Reyhanlıoğlu ve diğer ilgililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi