Eshab-ı Kehf Koşu Gurubu üyesi Sıtkı Gönen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sporculara peri bacalarının ve doğal güzelliklerin çevresinde koşma imkanı sunan Salomon Cappadocia Ultra-Trail yarışlarında Afşin’e bir madalya daha kazandırdı.

2022. Salomon Cappadocia Ultra-Trail sona erdi 75 ülkeden yaklaşık 2 bin 224 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda Afşin’i temsilen katılan Eshab-ı Kehf Koşu Gurubu üyesi Sıtkı Gönen 63 kilometrelik parkuru 4. bitirdi.

Organizasyonun ödül töreni, Ürgüp Meydanı'ndaki EXPO Alanı'nda düzenlendi. Üç farklı yarışta dereceye giren sporcular, madalyalarıyla birlikte özel ödüllerin de sahibi oldular.

Elde edilen başarıları Eshab-ı Kehf ve Afşin’e hediye eden Sıtkı Gönen, “Salomon Cappadocia Ultra-Trail yarışları Kapadokya’da gerçekleştirildi. Her zaman olduğu gibi göz nurumuz Eshab-ı Kehf’i ve ilçemizi temsil etmek bizlere gurur veriyor. Türkiye’nin her yerinden çok sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada, kendi kategorimde 4 oldum. Bu katıldığım 143. koşu oldu. İnşallah Afşin’i, Eshab-ı Kehf’imizi temsil için koşmaya devam edeceğim ” dedi.

Editör: Haber Merkezi