Kısa adı MARAŞFED olan Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu, kısa süre önce İstanbul’da faaliyet gösteren dernekler tarafından kurulma kararı alınmıştı. Kurulum çalışmaları tamamlanan MARAŞFED ilk program olarak, hem Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutlamak hem de Federasyonun kurulum amacı ve tanıtımı için Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde bir toplantı düzenledi.
Toplantı da gelen misafirlerin yakasına günün anısına “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” takıldı. Açılış kokteylinin ardından “Milli Mücadele de Maraş” konulu resim sergisi gezildi. Sergi sonunda KahramanmaraşKervan’dan gelen özel dondurma kesilerek konuklara ikram edildi.

Programa, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan TURAN, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Av. Recep ŞENCAN, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mevlid UYAN, E. Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı E. Gamze Öztürk,  Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa KORKUT, Prof. Dr. Ömer İŞBİLİR, Vergi Denetim Müdürü Celil Eskici, üye dernek başkanları ve çok sayıda Kahramanmaraşlı hemşeriler katıldı.

Dondurma kesildikten sonra salona geçildi. Program sunuculuğunu Fethi Çağıl yaptı ve kısa Maraş tarihini anlattı. Hafız Yemliha Görür ’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra, İstiklal Marşı okundu ve 12 Şubat Belediyesinin hazırladığı İstiklalden İstikbale Maraş kısa filmi gösterildi. 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri M. İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kutlama telgrafı gönderdiler.

Açılış konuşmasında Federasyon Başkanı Ahmet Ardıç, ilk olarak Federasyonun kurulma aşamalarından ve logo tasarımından bahsetti. Daha sonra, 12 Şubat bizim bayram günümüz, şehre verilen İstiklal Madalyası ise hepimize ecdadımızdan kalan mirastır. İftiharla göğsümüze taktık. 12 Şubat imanla küfür arasındaki mücadelenin neticesidir. İman varsa muhakkak imkân vardır. 15 Temmuz da ise düşman dışarda değil içerde idi. Ülke olarak top yekûn birmücadele edildi. Bu necip millet gerçek bir Asımın Nesli olduğunu 15 Temmuz gecesi yaptığı samimi, ihlaslı mücadelesi ile gösterdi. MARAŞFED olarak tüm Türkiye’ye, yüce milleti temsilen de gazi meclise İstiklal Madalyası verilmesini öneriyoruz dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Av. Recep Şencan ise konuşmasında Kahramanmaraş’ın kurtuluşu milli mücadelede çok önemli bir köşe taşıdır. Kısa zamanda kurulan MARAŞFED’e güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise milli mücadele döneminde Kahramanmaraş’ın sergilediği mücadele örneği ile 15 Temmuz gecesi ülke olarak sergilenen mücadele arasında fark göremiyorum, haklı bir kahramanlık örneği gösterildi. Maraş tarihe ışık tutan, önemli bir mihenktir. Bayram gününüz kutlu olsun, Federasyonun hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilerim dedi.

Program da Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Av. Recep Şencan’a MARAŞFED Başkanı Ahmet Ardıç çete kıyafeti giydirip, katılımlarından dolayı TBMM tarafından şehre gönderilen İstiklal Madalyası beratı işlemeli plaket takdim etti.

Program sonunda Kahramanmaraşlı sanatçı İsmail Hazar verdiği konser ile hemşerilerini coşturdu. Hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu. 

Editör: Haber Merkezi