Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce SODES Projesi kapsamında gerçekleştirilen Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi kapsamında açılan sergi 15 Ekim’e kadar açık kalacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce SODES Projesi kapsamında Sim-Sırma, Maraş Oyuncakları, Bez Bebek (Kitre) ve Ney kurslarına katılan kursiyerlerin oluşturduğu ürünler düzenlenen törenle açıldı.

Törene Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Eşi Derya Erkoç, Vali Vahdettin Özkan’ın Eşi Nuhan Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kurslara 80 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin oluşturduğu sim-sırma, bez bebek ve Maraş Oyuncaklarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sergi sayesinde çocukluğunu hatırladığını ifade ederek: “Bu sergiyi gezdiğimde çocukluk yıllarıma gittim. Çocukken bindiğimiz tahta arabamı ve devememi  ve diğer oyuncaklarımı hatırladım ve fazlasıyla mutlu oldum.

Bugün açılışını yapmış olduğumuz sergi en güzel çalışmalarımızdan birisi oldu. Başta hocalarımız olmak üzere tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Buradaki ürünlerin hepsi el emeği göz nuru ve hepsi de birbirinden güzel eserler.

SODES Projesi kapsamında gerçekleştirilen kurslarımızda hanım kardeşlerimiz kurs aldılar. Geçmişte bu sodes projeleri istismar edilmiş. Fetö mensupları sızdıkları kamu kurum ve kuruluşlar içerisinde bu tür projeleri istismar etmiş. Şehrimizde de bu konuda birkaç operasyon var.

Bu tür projelerin sonuca ulaşması, toplumumuza ve kursiyerlerimize faydalı olduğunu görmek, bize mutluluk veriyor.

Bu oyuncaklar tahtadan yapıldığı için çocuklarımızın sağlığı açısından da çok önemli. Kanserojen madde içermeyen ve tamamen doğal yollardan yapılan bu oyuncakları okullarımızın an sınıfı ve birinci sınıfları başta olmak üzere öğrencilerimizin görmelerini sağlayacağız. Bilgisayar oyunları ve diğer teknolojik oyuncaklar çocuklarımızı obeziteye götürmekte. Aynı zamanda çocuklarımızın ruh sağlığını ve beden sağlığını etkilemekte.

Bundan dolayı büyükşehir belediyesi olarak çocuklarımızın spor yapabilmeleri adına spor alanları, spor salonları, hala saha gibi çok çeşitli hizmetler sunuyoruz. Bu yıl Gençlik Spor’la birlikte yaptığımız Yaz Spor okullarımızdan dolayı 30 bin öğrenci ile Türkiye’de 3. Olduk. Çocuklarımızın daha iyi ortamlarda yetişmelerini sağlamak adına hizmetlerimize devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

 

Editör: Haber Merkezi