Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Müdürlüğü ekipleri, 'Maraş Olayları'nın 34.yıl dönümü dolayısıyla oluşabilecek provokatif eylemler öncesinde tatbikat yaptı.
Kahramanmaraş Emniyeti, yasaklanmasına rağmen pazar günü yapılması planlanan anma programı öncesinde bir yandan güvenlik tedbirlerini artırırken, diğer yandan da çevik kuvvet polisinin katılımıyla tatbikat düzenledi. 250 polis memurunun yanı sıra, TOMA ve akrep araçlarının da kullanıldığı tatbikatta, polisin her türlü toplumsal olaya karşı görev başında olduğu izlenimi verildi.
İl Emniyet Müdürü Metin Aşık tarafından yönetilen tatbikatta, senaryo gereği eylemcileri canlandıran bir grup polis, barikat kurup ateş yaktı. Sloganlar atan gruba dağılmaları yönünde uyarı yapıldı. Uyarıya taşlarla karşılık veren gruba, gaz bombaları ve biber gazıyla müdahale edildi. Diğer taraftan TOMA aracından da grubun üzerine su sıkıldı. Daha sonra çevik kuvvet polisleri grubun etrafını çevirerek, eylemcileri gözaltına aldı.
Başarılı şekilde tamamlanan tatbikatın ardından polis memurlarını kutlayan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş'ın huzur ve güvenliğini bozacak davranışlara asla müsaade edilmeyeceğini söyledi. Bunun için görev başında olduklarını yineleyen Kocatepe, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş'a karşı her türlü huzur bozucu eylemde görev başında olduğumuzu bugün bu tatbikatla da gösterdik ve her zamanda göstereceğiz. Dışarıdan gelip huzurumuzu bozmak isteyenler de bu imkanı bulamayacaklar, hiçbir zamanda bulamazlar. Emniyet teşkilatımız. Jandarmamız her zaman için görevine hazır. Biz kesinlikle Kahramanmaraş'ımızın huzur ve güvenliğini sağlamada fedakarca görevimizi ifa ederek, vatandaşlarımızın huzurunu korumaya devam edeceğiz."
"Vatandaşlarımız rahat olsun" diyen Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı:
"Her türlü hava şartlarında Kahramanmaraş'ımızın güvenliğini zedelemeye yönelik olabilecek her türlü davranışa karşı hazır olduğumuzu bu tatbikatla gösterdik. Bundan sonra bu görevimizin gerçek olması halinde de onu tabi gösteremediğimiz daha başka güçlerimiz de var. Bizim şu anda 2 bin 500 polis gücümüz var, araç gerecimiz var. Bunun dışında bin 500 askerimiz var. O bakımdan Maraşlı rahat olsun, huzur içinde olsun. Evlerinde bu kış günlerinde evin sıcaklığını hissederek yaşamaya devam etsinler. Biz geceli gündüzlü göreve hazırız. Biz bugün onu gösterdik bugün. Hiç endişeleri olmasın. Kahramanmaraş'ın huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmez."
Editör: Haber Merkezi