Kahramanmaraş'ın yöresel tüm değerleri, 20-23 Haziran tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Kahramanmaraş Tanıtım Günleriyle" görücüye çıkacak.
Dondurması, kırmızı biberi, tarhanası, altın işlemesi, el sanatları ve sanayisiyle Anadolu'nun güzide şehirlerinden birisi olan Kahramanmaraş, bu değerlerini başkent Ankara'da düzenlenecek tanıtım günleriyle beğeniye sunuyor.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı'yla birlikte düzenlediği basın toplantısında etkinlik hakkında bilgiler verdi.
Tanıtım günleri için hazırlıkların sona yaklaştığını ifade eden Vali Kocatepe, etkinliğin amacına ulaşacağını dile getirdi. Kocatepe, "Kahramanmaraş'ımızın tarihini, sanayisini, kültürünü, mutfağını, bütün değerlerini Ankara'da tanıtacağız. Bunun için Atatürk Kültür Merkezi'nde toplam 3 bin metrekarelik bir alan bize tahsis edildi. İşte orada kentimizi anlatan her türlü materyali, açacağımız sergi ve stantlarla insanların beğenisine sunacağız. Bu etkinlikte 100 katılımcı firmamız var. Bu kuruluşlar Maraş'ımızı Ankara'da tanıtmaya çalışacak. İnşallah başarılı olacaktır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise bu çalışmaların tek amacının Kahramanmaraş'ı transit geçilen bir şehir olmaktan kurtarmak için olduğunu söyledi. Kentin birbirinden farklı değerlere sahip olduğunu işaret eden Poyraz, şöyle konuştu:
"Bakır çok kıymetli bir değerdir ama biz sahip olmazsak başkası onu anlatır. Bizim dünyada çok nadir yapılan 22 ayar altınlarımız var. Buna da sahip olmazsak, bir gün gidebilir. İşte bütün bu çalışmaların amacı değerlerimize sahip çıkmaktır. Çünkü bu değerlerimizi tanıtmazsak bu bizim omzumuzda bir vebaldir. Bu yükü omuzlayarak şehrimizi yarınlara taşıyacağız. İlk defa Ankara'da böyle bir tanıtım günleri yapıyoruz. İnşallah Eylül ayında da İstanbul Feshane'de bu etkinliği düzenleyeceğiz. İnşallah yüzümüzün akıyla bu işten çıkacağız."
KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'da böyle bir etkinliğin ilk defa düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balsuyu, "Kahramanmaraş'ın tarhanasını, dondurmasını, kırmızı biberini ve diğer el sanatlarını tanıtırken, bir yandan da oralara insanımızın güzelliğini de taşıyacağız. Basından da bu çalışmalarımıza destek vermelerini bekliyoruz. İnşallah çıktığımız bu yolda bu yükün altından kalkarız" ifadelerini kullandı.
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük'de, oda olarak tanıtım günlerine gönülden katkı sağladıklarını vurguladı. Kahramanmaraş'a gelen her insanın hayranlıkla bu şehirden ayrıldığını ancak tanıtım noktasında eksiklikler yaşandığını anımsatan Karaküçük, bu etkinliklerle bu problemin çözüleceğini kaydetti. Karaküçük, şöyle konuştu:
"Maraş'ın sanayisi, ceviz oyması, altın işlemesi, doğal güzellikleri yeteri kadar bilinmez. Yöresel anlamda Türkiye ye tanıtımı noktasında önemli bir çalışmalar olacak. 3 bin metrekare alan içerisinde 500 metrekaresini biz Ticaret Odası olarak alıp, isteyen herkese ücretsiz vereceğiz. Metal mutfak eşyası, sim sırma, ceviz oyma ve Maraş'ın yöresel yemeklerini sergilemek isteyenlerin kullanımına sunacağız. Yani biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. İlk tanıtım günü olacak. Her geçen gün bunun faydalarını gelecekte göreceğimizi düşünüyorum."
Vali Kocatepe ve diğer katılımcılar daha sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdılar. -
 
Editör: Haber Merkezi