32 iş günü sürecek olan kursta, kursiyerlere her gün için 20 TL harçlık verilecek. Müracaatın kontenjandan fazla olması nedeniyle 20 kişiyi belirlemek için noter huzurunda kura çekilmesi planlanırken, kursa müracaat edenlerin sadece 18’i katıldı.
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, İş ve Meslek Danışmanı Ergin Çiçek ve İş-Kur Personeli Yaşar Yılmaz, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda kursiyerlerle bir araya gelerek, kurs hakkında bilgi verdiler.
İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce, işsizlikle mücadele kapsamında çok sayıda kurs açıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Bugün, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Elbistan’da kültür mantarı yetiştiriciliği üzerine bir kurs için geldik. Kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili müracaat eden arkadaşlarımızdan mevzuata uyan kişiler kursa seçilecek. Bu kursu açmamızdaki amaç, iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın nedim Önder’in büyük katkılarıyla, kendilerinin de Elbistan yerelinde tespit ettiği eksikler doğrultusunda bize yapmış olduğu kılavuzluk ve bize bu mekanı açarak kursların düzenlenmesine vesile olmuştur. Bizler de bu kursların açılmasında kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum bize yer verdiği, çalışma ortamı sağladığı için. Biz de bir nebze olsun İl Müdürlüğü olarak insanlarımızın meslek edinmelerini, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda insanlarımıza meslek kazandırarak onları bu alanda istihdam edilmelerini sağlamak için bir katkıda bulunuyoruz. İşsizlikle mücadelemiz devam edecektir ve Türkiye’deki işsizliğin temel nedenlerinden birinin işsizlik olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bundan sonra da sayın müdürümüzle işbirliği kapsamında çalışmalarımız devam edecektir.”
Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nedim Önder ise, açılan kurs sayısının her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Elbistan’ımız için yapmış olduğu katkılarından dolayı Sayın Ali Yüce’ye teşekkür ediyorum. Ekibiyle buraya kadar geldi, bizlere yardımcı oldu. İnşallah ikinci dönemde de bu tip kursların devamını işbirliği halinde getireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlerin kayıtları yapıldı.
Editör: Haber Merkezi