Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, "25 farklı alanda kredi veriyoruz. Bu kapsamda, Andırın'da bitmiş olan mandacılığı yeniden canlandırdık. dedi.

Andırın ilçesine bağlı Altınyayla Mahallesi'nde dağıtımı yapılan mandalarla ilgili inceleme yapan Altındaş ve Andırın Orman İşletme Müdürü İdris Tetik, vatandaşlarla görüştü.

Vatandaşlara hitaben konuşan Altındaş, Orman Genel Müdürlüğünce Köy İlişkileri (ORKÖY) Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında orman köylülerinin köyünde kalkınması için gayret gösterildiğini söyledi.

Orman köylülerine çeşitli krediler verildiğine işaret eden Altındaş, şunları kaydetti:

"25 farklı alanda kredi veriyoruz. Bu kapsamda, Andırın'da bitmiş olan mandacılığı yeniden canlandırdık yeniden hayata geçirdik. Altınyayla köyümüze manda kredisi verdik. Her vatandaşımıza üçer hayvan olmak üzere kredimizi verdik. Bu kredilerimizden orman köyünde yaşayan orman köylülerimiz faydalanabiliyorlar ama bunların bir takım şartları var tabi. O şartlara uygun olan tüm köylülerimiz yararlandırıyoruz. Daha önceden bu verdiğimiz kredilerde bir miktar faiz de alıyorduk. Artık 2018 yılı itibarıyla tüm faizi kaldırdık. Yüzde 25 hibe olayına geçtik. Geri kalanını da vatandaşlarımızdan taksitler halinde alıyoruz. Mandacılığı da Andırın'a yeniden getirdiğimiz için orman teşkilatı olarak çok mutluyuz." dedi.

Mahalle muhtarı Cuma Gürbüz ise geçmiş yıllarda bu mandalardan köyde bulunduğunu, son yıllarda nesillerinin tükendiğini belirterek, manda neslinin devamı yönünde çalışma yürüten herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi