Malatyalı öğrencilerden Eshab-ı Kehf Külliyesine ziyaret

Malatya Tecde Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Malatya Tecde Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Nuri Yanbay, Müdür yardımcıları Mehmet Türkoğlu ve Erol Altın ile yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Eshab-ı Kehf’i ziyaret ederek tarihi külliyeyi incelediler. Gezinin ardından öğrenciler, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i ziyaret ettiler.

Malatya Tecde Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nuri Yanbay; ”Öğrencilerimiz ile sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz bu çerçevede Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf ’i de ziyaret etmek istedik. Öğrencilerimizin hem dini hem de tarihi bağlarının güçlenmesi amacı ile buralara kadar geldik. Öğrencilerimizle Malatya'ya büyük emekleri olmuş bir insan olarak Sayın başkanımızı ziyaret ettik. Bizleri çok güzel ağırladılar. Bizleri misafir ettiler.  Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

Öğrenciler Eshab-ı Kehf ziyareti sonrasında Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güveni ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güven, "Özellikle Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi çok değerli Malatyalılar var. Hepsi aralarınızdan çıkmış insanlar. Biz onları her zaman yanımızda hissettik ve yardımlarını gördük görmeye de devam ediyoruz. Türkiye’nin gelişmesinde Malatya önemli bir yer. Sizler ilinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Malatyalı gençlerimiz bizleri ziyaret etmek için buralara kadar gelmişler. Çok uzun zaman olmasına rağmen hatırlanmak beni çok mutlu etti. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan ziyaret sonrası öğrencilerin tezahüratları ile makamdan ayrılan grup, belediye önünde hatıra fotoğraflarının çekinilmenin ardından belediyeden ayrıldılar.

 

Editör: Haber Merkezi