Afşin Belediyesinin makine parkı üretime ara vermeden devam ediyor.

2017 yılı içerisinde Afşin’in birçok yerinde asfalt ve parke çalışmalarını tamamlamak isteyen Afşin Belediyesinin makine parkındaki asfalt plenti ve beton elemanları üretim tesisi üretim çalışmalarına devam ediyor.

Kış aylarının yaklaşmasından dolayı yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 2017 yılı içerisinde Afşin’in birçok noktasında üstyapı sorununu çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi.

Afşin’de gelişme ve dönüşüm ivmesinin yakalandığını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Malumunuz kış ayların gelmesi, üst yapı hizmetlerimizin yavaşlaması ve üretimimizin azalması demek. Afşin’de büyük bir dönüşüm var. Tüm cadde ve sokaklarımız kazılarak altyapı yenileme çalışmaları yapıldı, devam eden yerler var. Belediyemize altyapısı biten birçok mahalle ve sokağımızda büyük oranda üstyapı yenileme çalışmaları yaptık. Çalışmalarımızın devam ettiği noktalarımız var.” Dedi.

- Afşin artık, üretiyor

Afşin’in kendi kendine yeten, üreten bir şehre dönüştüğünü ve dönüşümün devam edeceğinin altını çizen Güven, şöyle devam etti:

“Belediye olarak makine parkımızın içerisine iki adet üretim tesisi kurduk. Yol ve kaldırımlarda kullanmış olduğumuz parke ve bordürlerimizi beton elemanları üretim tesisimizde üretiyoruz. Ayrıca ilçemizin eskiyen yollarını sıcak asfaltla buluşturmak adına bölgenin en büyük asfalt plentini ilçemize kurduk. Makine parkımızda oluşturduğumuz tesislerimiz ve araçlarımız son sürat çalışıyor, stoklar yapılıyor.  Ürettiğimiz ürünler yollarımıza, kaldırımlarımıza seriliyor.”

Bölgenin en büyük ikinci büyük asfalt plenti tesisinin Afşin’de olduğunu ifade eden Güven, “Kahramanmaraş’ta bölgenin ikinci büyük tesisi olan asfalt plentini hizmete sunduk. Şu anda hızlıca yollarımızı yapıyoruz. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip Asfalt plenti tesisimiz de ürettiğimiz sıcak asfaltlarımız ile tüm merkez ve kırsal mahallelerimizde sokak sokak, cadde cadde kullanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Beton Elemanları Üretim Tesisinin tam kapasite çalıştığına değinen Güven, “ Bunun yanı sıra göreve geldiğimiz andan itibaren Afşin’in öncelikli sorunlarını ele aldık. Bunlardan bir tanesi de parke ve bordürleri dışarıdan temin edildiğinden ekonomik ve zaman anlamında ciddi kaybımız oluyordu. Biz bu eksikliği gidermek adına saatte 70 metreküp hazır beton kapasiteli ve tesise entegreli olarak çalışan beton elemanları üretim tesisimizi kurduk. Kış aylarında hizmete devam etmek adına da tesisimizin üstünü kapadık. Burada üretimini yaptığımız parke ve bordürlerimiz şehrimizin gerek görülen sokaklarında kullanılıyor. Üretim gece gündüz vardiyalı şekilde devam ediyor ve kış şartları ağırlaşmadan merkez ve kırsal mahallelerimizde yollarında, kaldırımlarında kullanmaya devam edeceğiz. Bu yaz makine parkımıza kazandırdığımız konkasör tesisimiz ile mevcutta bulunan taş üretim tesisimizin belediyemize kazandırdığımız asfalt plenti ve beton elemanları üretim tesislerinde kullandığımız malzeme ihtiyacına cevap verebilir düzeye getirdik.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi