Afşin İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ömer, 2013 yılı Kırsal Kalkınma Makine Ekipman desteklerinin açıklandığını kaydetti. Afşin’den 218 başvurudan 51i’i kabul edildiği bildirildi.
 
 
2013 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine Ekipman Alım Desteği başvuru sonuçları Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü internet adresi olan www.kahramanamrastarim.gov.tr adresinden açıklandı.
 
Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine Ekipman Alım Desteği için başvurdukları 218 projeden 51’i kabul edildiğini kaydetti.
 
Söz konusu projelere yapılacak destek miktarın 2.369.897 TL olduğunu ifade eden Öner, şunları kaydetti:
"İlçemize daha çok makine ve ekipman girmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Çünkü makineli tarımla gerçekleştirilecek üretimde hem çiftçimiz daha fazla kazanacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak. O yüzden bu tür desteklemelerin mutlak suretle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Afşin’de 218 projeyle başvuruda bulunmuştuk. Bu başvurduğumuz projelerin 51 tanesi kabul edildi. Toplam bu projelerin maliyeti 2.369.897 TL. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi
 
Editör: Haber Merkezi