Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, katıldığı şampiyonlarda derece elde eden milli yüzücü Beytullah Eroğlu'nu ödüllendirdi.

Belediye Toplantı Salonu'nda kariyerinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Eroğlu ile bir araya gelen Mahçiçek, başarılarından dolayı Eroğlu'nu tebrik etti.

Belediye olarak her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını belirten Mahçiçek, "Beytullah kardeşimiz hem ülkemiz hem de ilimiz için bir değer. Ülkemizin ve ilimizin ismini dünya literatürüne taşımız bir arkadaşımız. Bayrağımızı göndere çektirmiş, İstiklal Marşımızı okutmuş bir arkadaşımız. Özgüveni, karakteri ve cesaretiyle, yürüyüşüyle ülkemizi çok güzel temsil etmiş bir arkadaşımız. Bizde belediyemiz olarak bu değerlerimize küçükte olsa bir hediye sunalım istedik. Ülkemizi ve Kahramanmaraş'ı temsil eden kardeşlerimize her zaman açığız ve her zamanda yanlarında olmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Eroğlu da Mahçiçek'e nezaket ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek, "Ben yüzmeye başladığımda Onikişubat Kapalı Yüzme Havuzu vardı, şehirde bir taneydi. Kışın da kapanırdı. Haftada iki kere Gaziantep'e antrenman yapmaya giderdik. Çok zor şartlarda spor yaptık. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirdik. Bugün sadece belediyemizin 7 tane havuzu var. Bu nesil daha şanslı. Belediye Başkanımıza havuz yatırımları için teşekkür ediyorum. Bu havuzlardan daha nicelerinin çıkacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mahçiçek, Eroğlu'na altın ve madalya takdim etti.

Editör: Haber Merkezi