Ailelerle görüşen Vali Şükrü Kocatepe, "Çocuklarımızı en az sizin kadar düşünüyoruz. Keşke hemen yapabilsek. Mecburen Temmuz ayını bekleyeceğiz" dedi.
Aslanbey Mahallesi'ndeki Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu'nun inşaatının ilerlememesi mahallelileri sokağa döktü. Çocukları konteyner sınıflarda eğitim gören aileler, bugün valiliğe gelerek sorunlarını Vali Kocatepe'ye iletti. Aileleri valilik toplantı salonunda kabul eden Kocatepe, ihaleyi kazanan müteahhidin ortadan kaybolması nedeniyle inşaatın durduğunu söyledi.
İhalenin yapıldığını ve valiliğin bu konuda sorumluluğu olmadığını kaydeden Kocatepe, şöyle konuştu: "Yetkililerle görüştük. Müteahhidin ekonomik durumunun kötüye gitmesi nedeniyle inşaatı bitiremediğini söylediler. Noter vasıtasıyla ihtar çektiklerini ve beklediklerini ilettiler. Yani orası ihtilaflı. Ben en son Pazartesi günü yetkililerle görüştüm. Temmuz ayına kadar müteahhide süre vermişler. Yapamazsa Temmuz ayında ihale feshedilecek ve yeniden ihale edilecek.
Eğer bu okul valiliğe bırakılsaydı biz okulu çoktan yapardık. Biliyorsunuz Bağlarbaşı'nı yaptık, diğer okullarımızı yapıyoruz. Şu an bizim bin 240 üzerinde derslik inşaatımız var."
Aileleri, çocuklarını boş sınıfları bulunan Bağlarbaşı İlköğretim Okulu'na göndermeleri yönünde bilgilendiren Kocatepe, şunları söyledi: "Benim size önerim Bağlarbaşı'nda 10 dersliğimiz boş. Eğer isterseniz küçük çocuklar olmasa da büyük çocuklarımızı buraya gönderebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz bunu yapabiliriz. Karar sizin."
İnşaatın devam ettiği mevcut yerin okul yapımı için uygun olmadığını vurgulayan Kocatepe, bunun değişmesi için de girişimlerde bulunduklarını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi