Afşin Merkez Mahalle Muhtarları Afşin’in “su” sorununu dile getirmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile görüştüler.

Afşin’in merkez 9 mahalle muhtarı Afşin’in su sorununu çözebilmek için Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ettiler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altınok ve daire başkanları da görüşmede hazır bulundular.

Yapılan görüşmeleri mahalle muhtarları şu şekilde anlatılar:

“Bugün Afşin’imizin su sorununu çözüme kavuşturmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ettik. Sayın başkanımıza İlçemizdeki su sorununu uzun uzun anlattık. Bazı mahallelerimizde 4-5 aydır su akmadığını aksa bile çamurlu aktığını anlattık. Başkanımız ve KASKİ Genel Müdürü ile tüm personel su sorunumuzu dikkatli bir şekilde dinledi. Çözüm için ilk olarak acilen Site-2’ye, Alparslan Mahallesi’ne ve Beyceğiz ile gerek görülen her yerde su kuyusu açılacağını belirtti. İkinci olarak DSİ tarafından yürütülen Akdere İçme Suyu Projesi’nin hızlandırılarak, çalışmaya Tanır Mahallesinden başlayarak Afşin’e Tanır’dan su verilmesini gündeme aldıklarını kaydetti. Ayrıca, bu çalışmalar yeterli olmadığı zamanda Çöllolar Kömür Havzası’ndan su Afşin’e getireceklerini söyledi. Su olan mahallelerden su olmayan mahallelere de su verileceğini ifade etti. Görüşmemiz olumlu geçti.  Diğer taraftan Sayın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Erkoç’a, üniversite sınavlarının Afşin’de yapılmasını, Kadastro Mahkemesi’nin Afşin ‘de görülmesini, gibi konuları dile getirdik. Bu konularda da bizlere yardımcı olacağı sözünü verdi. Ayrıca, Efsus Turan Mahallesi’ne üst geçit, her mahalleye muhtar odası yapacağını, Kale Mahallesi’nde bulunan Kale’nin restore edileceğini, Emirli Mahallesi’ne gölet yapılacağını, iki mahallenin orta noktasına taziye evi yapacağını söz verdi.”

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi