"Kale'nin biran önce restore edilerek, Afşin'e kazandırılması gerekiyor"
 
Mahalle Mahalle Afşin köşemizin bu haftaki konuğu Kale Mahallesi Muhtarı Fatih Pekmik oldu.
Çiftçilikle ve ticaretle uğraşan  Fatih Pemik, 30 Mart yerel seçimlerinde Kale Mahallesinde muhtarlık seçimini kazandı ve görevinde 3. dönemine başladı.
Muhtar Pemik, mahallesinde yapılan hizmetleri ve yapılması gereken hizmetler hakkında açıklamada bulundu.
Kale Mahallesi Muhtarı Fatih Pemik," Kale Mahallemizin ve Afşin'imizin büyük sorunlarından biri olan, suyun kırağı olarak bilinen mevkii Afşin Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından yapılan çalışmalarla kanal temizlenerek yeni bir kanal yapıldı. Bu çalışmalarla Kale mahallesinde koku ve sivrisinek sorunu büyük ölçüde çözüldü. Kanal çalışması sadece başlangıç. İlerleyen zamanda bu kanalın etrafı ağaçlandırılacak ve yürüyüş yolu yapılarak güzel bir hizmet alacağını düşünüyorum. Ayrıca mahallemizde bulunan kent meydanı çalışmaları tamamlandı ve Afşin'e yakışan bir meydan oldu. Bu meydanın Afşin'e kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum." açıklamasında bulundu.
Muhtar Pemik, "Mahallemize bağlı olan Fatih Caddemiz ilçemizin en çok kullanılan yollarından bir tanesi. Bu caddemizin kaldırımsız ve yeterli genişlikte olmaması ile kaldırım çalışması yapılarak genişletilmesi gerekiyor. Bu yolumuzun sorunu çözüldüğü takdirde mahalle sakinlerimizin ve Afşin'imizin ulaşım sıkıntıları bir nebzede olsa azalacak. Yayalarımız ve sürücülerimizde rahatlamış olacak. Mahallemizde bulunan yollarımız çok kötü durumda ama yollarımız inşallah su şebekemizin altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yol ve kaldırım çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Göksun ve Elbistan karayolunda duble yol çalışması yapılıyor. Bizimde kullandığımız Erçene'den başlayan Afşin girişine kadar olan yolun duble yol olarak yapılması ve ışıklandırılması gerekmecedir. Mahallemizin sokak ve caddelerini gösteren levhaların eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Afşin'imizin maalesef temel sorunlarından bir tanesi olan su sorunu bizim mahallemizde de hissedilmektedir.  Mahallemizde zaman zaman su kesilmeleri meydana geliyor . Özellikle Kale bölgesine yaz aylarında su çıkmıyor. Mahallemiz adına yetkililerimizden bu sorunun giderilmesini istiyorum. Ayrıca mahallemize taziye evi, çocukların oynayacakları park alanları, gençlerimiz için sosyal alan ve mahallemize yapılan kanal çalışması tamamlandı o bölgeye yürüyüş yolu yapılmasını istiyoruz." dedi.
Kale'nin sit alanı olduğunu biliyoruz fakat Afşin'in göbeğinde bulunan bir yeri yıkık dökük görülmesi bizleri üzüyor diyen Pemik, "Afşin'in en eski yerleşim yerlerinden ve tam merkezde yer alan Kale, şuanda kaderine terk edilmiş bir durumdadır. Kale konum itibariyle Afşin'de en güzel yerlerden bir fakat sit alanı olması sebebiyle orada herhangi bir çalışma yapılamıyor. Elimizde olan bu değeri Afşin olarak iyi kullanmalıyız ve değerlendirmeliyiz. Kale'nin sit alanı olduğunu biliyoruz fakat Afşin'in göbeğinde bulunan bir yeri yıkık dökük görülmesi bizleri üzüyor. Yetkililerimizde bu sorununda çözülmesini  bekliyoruz. Mahallemizin sorunlarını dinleyerek, sorunlarımızın aktarılmasına vesile olan Yeşil Afşin Gazetemize Kale Mahallesi sakinleri ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi