Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünde çalışan işçiler Soma'da madendeki faciada hayatını kaybeden madenciler için  iş yavaşlatma eylemi yaptı.
Afşin-Elbistan İşletme Müdürlüğü’nü önüne toplanan işçiler Soma’da meydana gelen göçükte hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ardından ise dualar okudular.
Daha sonra konuşma yapan Maden-iş Sendikası Afşin-Elbistan Şube Mali Sekreteri Mahmut Kul, “Acımız çok büyük. Soma’da kardeşlerimizi işçi cinayetine kurban verdik, tepkimiz çok büyük olacak. Sendikamızın Ege Bölgesi Şubesi örgütlülük alanında bulunan Soma Kömürleri AŞ kömür ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve resmi açıklamaya göre 238 maden emekçisi kardeşimizi kaybettik. 80 kardeşimiz de hastanelerde yaralanmış ve tedavi görmektedir. Endişemiz, korkumuz şehit sayımızın henüz tamamına ulaşılamamış panolara ulaşılmasıyla çok daha fazla artmasıdır. Ülkemiz madencilik tarihinin en büyük faciası, yüreğimize ateş düşürdü. Özelleştirmeler, taşeron, kuralsız çalıştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere, emek karşıtı politikalar, uygulamalar ne yazık ki bir kez daha bugün yaşadığımız acı tabloyu ortaya çıkarmıştır. Sendika olarak, şu anki önceliğimiz yeraltında mahsur kalan ve ne yazık ki kesin sayısını bilemediğimiz maden emekçisi kardeşlerimizin biran önce kurtarılmasıdır. Ancak, tahlisiye süreci tamamlandıktan sonra tepkimiz çok büyük olacaktır.” dedi.
Maden-iş Sendikası Afşin-Elbistan Şube Mali Sekreteri Mahmut Kul, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk-İş yönetim kurulumuz, Soma'daki facia nedeniyle 1 hafta süreyle tüm iş yerlerinde yas ilan etmiş, 1 hafta boyunca tüm işyerlerinde üç dakika süreyle işi durdurularak saygı duruşunda bulunulmasını ve bu iş cinayetinin protesto edilmesini kararlaştırmıştır. Ayrıca, 15 Mayıs Perşembe günü (bugün) tüm işyerlerinde işin durdurulması kararını almıştır. Bizler, Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi maden emekçileri olarak bugün bu iş cinayetine ve bütün iş cinayetlerine ilk uyarımızı, işyerlerimizin önünde bu bildiriyi okuyarak ve Türk-İş'in aldığı karar doğrultusunda şehit kardeşlerimiz için saygı duruşunda bulunup, gün boyu çalışmama hakkımızı kullanarak gerçekleştiriyoruz. Ve diyoruz ki; İş cinayetleri son bulsun. İş cinayetlerine zemin hazırlayan özelleştirmeler, taşeron uygulamaları ve bütün emek karşıtı uygulamalar hemen durdurulsun. Madencinin kaderinin ölüm olmasına asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.
Konuşma adından dua edildi
Editör: Haber Merkezi