Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ve diğer özel firmalarda çalışan maden işçileri, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şubesi yönetiminin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.

Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği maden işçileri ile iftar yemeği programı büyük ilgi gördü. Yüzlerce maden işçisini bir araya getiren iftar programı Ceren Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İftara, Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Siirt ve Pınarbaşı şubelerinin temsilcileri, işletme müdürleri ve maden işçileri katıldı.

Hep beraber yenen iftar yemeği ve ardından edilen duanın ardından konuşan Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, maden sektöründe yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, “Maden kazalarında kaybettiğimiz işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bundan sonra böyle acı olaylar yaşamayız” dedi.




Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise maden sektöründe özelleştirmelerin toplu cinayetlere yol açacağını savunarak, “Özelleştirmelerin toplu cinayetleri de beraberinde getireceğini 2 yıl önceki konuşmalarımda söyledim. Kastamonu-Küre’de, Erzurum-Aşkale’de ve burada da gördük. En son Soma’da 301 tane canımızı şehit verdik. Hiçbir canın bedeli yoktur. Gideni geri getiremiyorsunuz. O çocuklarının, eşlerinin feryadını, figanını duyanlar bunu gayet iyi gördüler. Dünya kamuoyu da gördü. Madenler özellikle linyit üretimi, yerin altında ve üstünde özel sektöre bırakılacak kadar ucuz olmamalı. Madenler devlet eliyle işletilmelidir. Biz bunun altını sürekli çiziyoruz. Kütahya’da bunun mücadelesini verdik ama başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Bugün Yatağan’da destan yazılıyor. Milletin malına vatanın toprağına sahip çıkıyor. 11 aydan beri Maden-İş bu hızlı mücadelesini kesintisiz sürdürüyor. Mitinglerimize, yürüyüşlerimize sağ olun sizler de geldiniz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi