Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ı ziyaret etti.

Genel Başkan Akçul ve Şube Başkanı Bölükbaşı, işçi alımları, işletmedeki sorunlarla ilgili Ünal’a bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bölge sorunlarının aynı zamanda kendi sorunları olduğunu dile getirerek, en kısa zamanda gereğinin yapılacağını söyledi.

Ziyaret sonrasında bir değerlendirme yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşme masasında enerji üssü olarak tabir edilen Afşin- Elbistan sorunlarını ele aldıklarını belirten Başkan Akçul, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal Bey’le makamında görüşme imkanı bulduk. Şube Başkanımız Adil Bölükbaşı ile birlikte başta Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’ne işçi alımı konusundaki katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ettik. Önümüzdeki günlerde işbaşı yapacak olan arkadaşlarımız, işletmemizin daha verimli çalışması noktasında büyük katkı sunacaklar. Geçtiğimiz aylarda yapılan bu alım, işletmedeki personel açığının kapatılması noktasında bir nebze olsun katkı sundu. Gelinen noktada hem santrallerin hem de işletmemizin geleceğini düşünerek ülkemizin de enerji ihtiyacını karşılamada büyük önem arz eden AEL’deki norm kadronun yeni işçi alımı yapılarak tamamlanması talebimizi ilettik. İşletmedeki işçilerin aynı zamanda bölge ekonomisi için önemli bir paydaş olduğunu dile getirdik” dedi.

Bölükbaşı: “Yeni arkadaşlarımız en kısa zamanda mesaiye başlayacaklar”

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise, geçtiğimiz günlerde alımı yapılan 300 personel için işe başlama yazılarının gönderilmeye başladığını ifade ederek, AEL’nin 300 yeni işçisinin en kısa zamanda işbaşı yapacağını belirtti.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından açıklanan 300 personelden resmi prosedürleri tamamlananlarla ilgili işe başlama yazılarının gönderildiğini kaydeden Başkan Bölükbaşı,”300 arkadaşımızın işe başlamaları için resmi prosedürler devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde de tamamlanacağını düşünüyoruz. Bazı arkadaşlarımızın işe başlama yazıları çıktı. İnşallah önümüzdeki günlerde tüm arkadaşlarımız işletmemizde mesaiye başlayacaklar” dedi.

Editör: Haber Merkezi