Maden-İş Afşin -Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyeleri ilk olarak AK Parti Afşin Seçim Bürosunu ziyaret etti. AK Parti Afşin İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Sebahttin Atalay tarafından karşılandı.
Burada konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Sebahattin Atalay, “Değerli hemşerilerim;  maden işçisinin ne zor şartlarda çalıştığını biliyorum. Maden işçisinin temsil kabiliyeti olan sendikamızın değerli temsilcilerininde ne kadar zor bir göreve talip olduklarını biliyorum. Kendilerini kutluyorum tebrik ediyorum çünkü insanlar her zaman zora talip olmalı elini taşın altına koymalı. Ülkenin kalkınmasında her zaman zorluk vardır. Bugün seçim büromuza şerefte bulunan maden iş başkanımız adil bölükbaşı yönetim kuruluna ve tüm misafirlerine hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, seçimlerin demokratik ortamda geçmesini temenni etti. Bölükbaşı, “Alın teri, emek gücü mutlaka bizlerde talip olan arkadaşlarımızda zora talip oluyor. Allah yolumuzu açık etsin. Bildiğimiz gibi bugün ki programımıza bir kardeşiniz olarak madenci kardeşlerimiz için beraber tüm siyasi partileri gezeceğiz. Afşin de de AK Partiyle başladık. Bu vesileyle tüm emekçi kardeşlerimizin ve Afşinli camiasının huzurlu bir şekilde seçime gitmesini istiyoruz ve hakikaten bölgede kavga istemiyoruz. Çünkü millet artık diktatörlük istemiyor bu millet onu seviyor. Bizim ve madenciliğin temeli budur. Bizim hiç kimseyi parti olarak destek verme şansımız yok. Tüm Afşinlilerin şerefine hayırlara vesile olsun diliyorum. Başkanımızda selamlarımı sunuyorum. Hepimiz için tüm Afşinliler için hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.
Heyet daha sonra MHP Afşin Seçim Bürosuna geçti. MHP Afşin Belediye Başkan Adayı tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “ Bugün seçim büromuza şerefte bulunan maden iş başkanımız adil bölükbaşı yönetim kuruluna ve tüm misafirlerine hoş geldiniz diyorum. Zaman zaman bizim sohbetlerimizde ve basınla konuştuğumuz gibi bu sivil toplum örgütlerimizin başkanlarıyla birlikte inşallah birlik beraberlik içerisinde memleketimizin sorunlarınınlar hep birlikte problemleri çözeceğiz. Bu bağlamda tekrar şahsim, partimiz adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bir yerel seçim yaşanıyor hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin diyorum.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Bilhassa Afşin için hizmette olan emekçi insanlara ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bir maden işçisi olarak maden sendika başkanı olarak herkesin yanında aynı mesafedeyiz. Kazanan hangi başkanımız olursa olsun omuz omuza birlikte çalışmak zorundayız. Bölgemiz için işçimiz için memleketimiz için çalışmak zorundayız. Afşin- Elbistan Türkiye’nin neresi olursa olsun bölge halkımız rahat şekilde seçime götürüp kazanan başkanımızı tebrik edip Allah nasip ederse bu yola beraber devam etmek sivil toplum örgütü olarak madenli caminiz olarak hepinize saygılar sunuyorum ve teşekkür ediyorum.” dedi.
Heyet son olarak CHP Afşin Seçim Bürosunu ziyaret etti. Heyet,CHP Afşin Belediye Başkan Adayı Selçuk Gökdoğan tarafından karşılandı. Gökdoğan, “Onurlu özgürlük mücadelesi yapan bu mücadeleye destek veren sendikaların tüm üyelerine ve buraya gelen tüm halkımıza hoş geldiniz diye selamlıyorum. Ayrıca bu ziyaretinizle işçi sınıfının Türkiye’de sendikal mücadeleyi başlatmasına ön ayak olan merhum Bülent Ecevit’i de saygıyla selamlıyorum. Bizim santralde asgari ücretle çalışmaya mahkûm edilmiş emekçi kardeşlerimizinde haklarının savunucusu olacağınıza yürekten savunuyorum.” dedi.
Afşin’den huzurlu bir seçim geçmesi temennisinde bulunan Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Madenci kardeşlerim yönetim olarak Afşin -Elbistan belediye başkan adaylarını ziyaret ettik. Her bölgede odluğu gibi Afşin de de huzurlu ve problemsiz bir seçim bekliyoruz. Çünkü alın teri veren insan kavgaya müsaade etmez alın teriyle gelen insan hizmet eder. İnşallah Afşin için kim hayırlıysa Mevla’m onu nasip etsin. Bizlerde kazanan başkanımız kim olursa olsun hep birlikte omuz omuza bölgemiz için çalışacağız” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi