Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın (Maden-İş) 12. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Genel Başkan Nurettin Akçul, güven tazeleyerek yeniden bu göreve seçildi.

Maden İş Sendikası’nın 12. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı. Genel kurula, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sendikaların genel başkanları, yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve delegeler katıldı. Maden-İş Sendikası’nın 12.Olağan Genel Kurulu, adaylı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda; yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemlerinin tamamlanması akabinde sayıma geçildi. Sayım sonucunda delegelerin desteğini alan mevcut Genel Başkan Nurettin Akçul, seçimden galip çıkan isim oldu. Maden-İş Sendikası’nın Nurettin Akçul’un genel başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri ise Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter, Mehmet Ali Çakır ve Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın’dan oluştu.

Maden işçilerinin teveccühü ile genel başkanlık koltuğuna tekrar oturan Nurettin Akçul, konuşmasında; şahsına ve ekibine duyulan güvenden dolayı tüm delegelere teşekkür etti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın, 64 yıldır madencilik sektöründe öncü ve örnek bir sendikacılık yaptığını dile getiren Genel Başkan Akçul, yeni dönemde de bu anlayışla hizmet ederek emekçinin hakkını savunacaklarının altını çizdi.

‘Gücümüzü, maden işçisinden alıyoruz” diyen Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Türkiye Maden İşçileri Sendikası, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm maden işçileri için güvenecekleri bir sığınak olmaya devam edecek. Genel kurulumuzun ülkemize, maden işçilerine, sendikamıza, işçi hareketine katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi