Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin örgütlü olduğu 4 bölgeyi kapsayan delege seçimlerinde oy kullanma işlemi başladı.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin örgütlü olduğu işyerlerindeki 2 bin 822 üye işçi, yenilenen delege seçimleri için sandık başına gitti.

Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda delege seçimlerinin yenilendiğini söyledi.

Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin, Elbistan ve Afşin’le birlikte Kayseri, Elazığ, Adana, Silopi ve Gaziantep’teki maden işletmelerinde de örgütlü olduğunu anımsatan Başkan Adil Bölükbaşı, “22 Eylül 2021’de gerçekleştirdiğimiz delege seçimleri, Ankara 54. İş Mahkemesi’nin kararına istinaden yenileniyor. İlk oy kullanma işlemlerimiz 1.bölgedeki işyerlerinde başladı. Toplam 4 seçim bölgesine ayırdık. Diğer bölgelerde de birer gün arayla seçimlerimizi yapıp 30 Eylül itibariyle süreci tamamlamış olacağız” dedi.

Toplamda 2 bin 822 üyenin, 125 kişiden oluşan delegeyi seçeceğini bildiren Başkan Bölükbaşı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Delege seçimlerinin huzur içinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda delege seçimlerimizi yeniliyoruz. Madenci kardeşlerimiz 4 bölgede oy kullanacak. 1.bölgedeki işyerlerimizde seçimlerimiz başladı. 30 Eylül’e kadar da diğer bölgelerimizdeki seçimi tamamlayarak 125 kişilik delege listesini belirlemiş olacağız. İşçi kardeşlerimizin kararı başımızın tacıdır. 2 bin 822 üyemizle biz çok büyük bir aileyiz. Madenci camiamızla kurduğumuz gönül bağımızı bu seçimde de devam ettireceğiz inşallah. Delege seçimlerimiz, tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi