Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şubesi, şubeye bağlı özel sektör işyerlerinde görev yapan üyeleri için başlattığı toplu sözleşme sürecinin ardından, işverenlerle görüşmelere başladı.
            Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür sahası olan Çöllolar Kömür Sahası’nı işleten Park Teknik’te görev yapan 206, Siirt Temsilciliği’ne bağlı Park Teknik Elektrik’te görev yapan 293 ve Pınarbaşı Temsilciliği’ne bağlı Dedeman Madencilikte görev yapan 201 işçiyi kapsayan toplu sözleşme için hazırlanan taslak metnin ardından, karşılıklı görüşmelere geçildi.
            Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Elbistan Şube Yönetimi tarafından Afşin-Elbistan Park Teknik, Siirt Park Teknik Elektrik ve Pınarbaşı Dedeman Madencilikte görev yapan üyeleri kapsayan toplu sözleşmenin, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayacağını söyledi.
            İlk olarak Pınarbaşı Dedeman Madencilikte görev yapan 201 işçi için masaya oturduklarını anlatan Bölükbaşı, “Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde arkadaşlarımız taslak metin çalışmalarına başlamışlardı. Çöllolar Kömür Sahası’nı işleten Park Teknik’te görev yapan 206, Siirt Temsilciliği’ne bağlı Park Teknik Elektrik’te görev yapan 293 ve Pınarbaşı Temsilciliği’ne bağlı Dedeman Madencilikte görev yapan 201 işçi arkadaşımız için çalışma yapıyoruz ve karşılıklı görüşmelerimiz başladı. Sendikamızın üyesi işçi arkadaşlarımızın maaş ve sosyal haklarının en üst seviyede artırılması için çaba harcıyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi