Ceren Düğün Salonunda verilen iftar yemeğine Maden-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit’in yanı sıra, sendika yönetimi ile çok sayıda sendika üyesi işçi katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, şunları söyledi:

“Bazen hatırlıyorum, gazetelere bakarak acaba Adil Bölükbaşı adı gibi hareket ediyor mu, yoksa etmiyor mu, yoksa birilerinin kumandasında mı hareket ediyor? Allah’ıma hamdolsun sizlerin sayesinde, sizlerin verdiği güçle yolumuzda dik yürümeye devam ediyoruz. Hani dedik ya biz dik duracağız. Üyemize eşit değerde bakacağız. Kimseye yanlış yapmayıp, yaptırmayacağız. Ama şu günde görüyorum ki onun mükâfatını, onun sevgisini hep beraber paylaşıyoruz. Belki yeni işe giren kardeşlerim bazen konuları görmüyorlar. Prim sistemi var bizde. Prim nerden geldi ne oldu biliyoruz. Ya işte buradan geldi, dilekçe vermiş prim düşmüş. Yahut genel müdürlük düşürmüş. Tabii bizde geldik. Temsilcilik dahi yapmayan bir sendika başkanı geldi. Geldik, içericiğine baktık. Biz göreve geldiğimizde bugün 4 kilometre bant yolu, 54 kilometre olmuş. 30 yıllık makine 90 yıl yaşamış. Kimseye saygısızlık yapmadık. Biz dilimiz döndüğünce seçmenimizden aldığımız güçle konuştuk, tartıştık. Hak ettik. Hakkımız olan bir şeyi aldık. Biz peşkeş çekmedik, çektirmedik ve çektirmeyeceğiz de. Biz gidersek buradan adam gibi gideriz. Bugün başardıysak hakkımız olan, hakkınız olan bir şeyi aldık. Yoksa biz kimseden çalıp getirmedik. Alın teri, emek gücünün karşılığını kim verir. Sendika başkanı verir. Başka kimse vermez. Şuan hep beraber mücadele ediyoruz, kimseyle sıkıntımız yok. Sözleşmeye gelince 2 aylık süremiz bitti. Allah nasip ederse Cuma günü genel başkanımız, Türk-İş ile bakanla görüşecek. Bugün, genel başkanım ve yönetimin çoğunun burada olmamasının sebebi genel merkezimiz, tüm genel müdürlere Ankara’da iftar yemeği veriyor. O yüzden genel başkan yardımcım bizi yalnız bırakmadı. Programını kesip buraya kadar geldi. Kendisine teşekkür ediyorum.”
          
Kendi karnesi zayıf olduğu takdirde tekrar aday olmayacağını söyleyen Başkan Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Karşımızda aday var mı? Hani derler ya bizim burada ‘Doğan görünümlü şahin’. İşçi görünümlü patron. Eğer işçi görünümlü patrondan sendikacı olsaydı. Sabancılar, Koçlar genel başkan olurdu. Türk-İş’in başkanı olurdu. Olamazlar. Ya, karşımda ne var biliyor musunuz? Lütfi görünümlü Adem vardı. Yarın belediyeler bittimi ne olacak biliyor musunuz? İhale nereden alacağız, ne yapmamız lazım. Sendika başkanı olursak bu etiketle ihale alacağız. Allah’ıma şükürler olsun ne ihaleye girdim, ne ağa çocuğuyum. Allah’ıma şükür ekmeğimi yiyen bir insanım. Buranın maaşıyla çocuklarıma helal ekmek götüren bir insanım. Sizin alın terinizle aldığım parayı helal ettirme mücadelesi veren bir kardeşinizim. Hani diyor ya Başbakanım ‘benim karnemi seçmenim verir’. Benim karnemi çalışan madencilerim verir. Ben buna inanıyorum. Eğer benim karnem iyi ise sakın ola orta vermeyin. Ben sınıfta kalmam. Eğer benim karnem zayıf olursa şeref sözü veriyorum aday olmam. Ben bu işi ekibimle yapamıyorsam, yönetimimle yapamıyorsam, genel başkanımla yapamıyorsam, biz aday değiliz. 13 tane şubemiz var. 7 de genel merkezimiz var. Bizim ayakkabımızın bağcığının biri olmazsa biz olmayız. Varsak hep beraber yoksak hep beraberiz.”

Başkan Bölükbaşı’nın konuşmasından sonra kürsüye gelen Maden-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, genel başkanın ve genel merkezin bu iftar yemeğine canı gönülden katılmak istediğini belirterek, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’nun Cuma günü toplantısı öncesi bazı görüşmeler yapıldığını ve genel merkezin iftarıyla çakıştığı için gelemediğini söyledi.

İftar yemeğinin ardından davete katılan sendika üyesi işçi ve davetlileri tek tek uğurlayan Başkan Adil Bölükbaşı, teşekkürlerini iletti.
Editör: Haber Merkezi