Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’nün özelleştirilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek, çalışanların gönlünü ferah tutması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Elbistan’a gelen EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış’ın özelleştirmeyle alakalı yaptığı açıklamanın mevcut santral ve kömür işletmesini kapsamadığını dile getiren Akçul, “Şuanda santral ve kömür işletmesinin özelleştirilmesi için yapılan bir çalışmanın olmadığını biliyoruz” dedi. EÜAŞ’a ait Seyitömer Termik Santrali’nin özelleştirilmesi amacıyla bir çalışma yapıldığını ve Maden-İş olarak bu özelleştirmenin durdurulması için mücadele ettiklerini belirten Akçul, şunları söyledi:
“Şuanda EÜAŞ’ın özelleştirme gündeminde sadece Seyitömer Termik Santrali bulunuyor. Bizde bu özelleştirmenin durdurulması için mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Elbistan’a gelen EÜAŞ Genel Müdürü Sayın Halil Alış’ın özelleştirmeyle alakalı yaptığı açıklama, Enerji Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda Birleşik Arap Emirliği ile yaptığı anlaşmayla alakalı bir açıklama. Yani buraya 12 milyar dolar değerinde yeni santraller yapılacak ve bu santraller ise özel sektör eliyle yapılacak. Mevcut Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’nün özelleştirilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını biliyoruz. İşçi arkadaşlarımız rahat olsunlar.”
"MEVCUTLARIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ KONUŞULMADI"
Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış’ın ziyareti sırasında yanında olduklarını belirterek, yaptıkları görüşmelerde özelleştirmeyle alakalı bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Genel Müdür Alış’ın “Özel sektörü öcü gibi görmemek lazım” yönündeki açıklamasının yeni yapılacak santralleri kapsadığını belirten Bölükbaşı, “Sayın Genel Müdürümüz Halil Alış ile birlikte AEL ve santralleri gezdik. Hatta bir ara atölyeleri ziyaret ederek, işçi arkadaşlarımızla sohbet ettik. Sohbetler sırasında ve birlikte yaptığımız görüşmelerde özelleştirme konusu gündeme gelmedi. Bilindiği gibi bu bölgeye yeni santraller yapılacak ve bu santrallerin tamamı özel sektör eli ile yapılacak. Yani devlet buraya yeni bir santral yatırımı yapmayacak, özel sektöre yaptıracak. Özelleştirme konusu şuanda bundan ibaret. Mevcut santrallerimiz ve kömür işletmesi özelleştirme kapsamında değil. Bu konuda yapılan bir çalışma olmadığını da biliyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi