Kahramanmaraş'ta, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesiyle, okullardaki yetenekli sporcular keşfedilecek.
Hazırlanan proje kapsamında 41 antrenör, 15 ayrı okulda 7-14 yaş grubundaki 10 bin çocuğu yetenek taramasından geçirecek. Çalışmayla belirlenen sporcular daha sonra yeteneklerine göre ikinci bir eğitime tabi tutulacak.
Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla Gazi İlköğretim Okulu'nda antrenörler, öğrencilere spor testi yaptı. Güç, esneklik, sürat ve dayanıklık testini başarıyla tamamlayan öğrenciler eğitmenlerin tavsiyesi ve yeteneklerine göre farklı branşlara yönlendirilecek.
İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma kapsamında 13 branşta 10 bin öğrencinin taramadan geçirileceğini belirtti.
Genç yetenekleri keşfederek olimpiyatlara sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kabakçı, şunları kaydetti:
"Antrenörlerimizle, spor adamlarımızla ve spor eğitim uzmanlarımızla yeni yetenekleri keşfetmek için yola çıktık. Böylesi kapsamlı bir çalışmanın Türkiye'ye örnek olmasını arzu ediyoruz. Bugün de projenin startını vererek antrenörlerimiz çalışmaya başladı. Çok güzel sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Bu aslında altın madeni aramaya benziyor. Ancak yetenekli çocuklarımız belki de olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında ülkemizi, bayrağımızı temsil edecek. Bu da bizim en büyük gurur kaynağımız olacak."
Türk milletinin spora uzak olmadığını hatırlatan Kabakçı, imkan verildiği takdirde gençlerin başarıyı yakalayacağına inandığını dile getirdi.
Çalışmanın her yıl devam edeceğini aktaran Kabakçı, "Projemize herhangi bir süre sınırı koymadık. Yıl sonu genel bir değerlendirme yapacağız. Ama her yıl bunu yapmaya kararlıyız. Değerlendirme sonuçlarına göre de gelecek yılların planlamasını yapacağız. Bakınız önceki yıl atıcılıkta yaptığımız taramada 3 milli sporcu ortaya çıktı. Hatta bir tanesi trapta Türkiye rekoru kırdı. Bu tür çalışmalar yeteneği olan çocuklarımızın ortaya çıkmasına vesilece olacaktır" diye konuştu.
Projede görev alan antrenör Ayşe Sığırgüden de olimpik sporcuları keşfetmek amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Belirlenen pilot okullara gidiyoruz ve öğrencileri taramadan geçiriyoruz. Yetenekli öğrencileri çeşitli branşlara yönlendiriyoruz" dedi.
Antrenör eşliğinde testten geçen öğrencilerden Berşan Yıldırım ise yapılan çalışmalardan keyif aldıklarını ve sporu çok sevdiğini dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi