Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, üyeleriyle Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında basın açıklaması yaptı.

Doğan yaptığı açıklamada; “Hepimizin bildiği üzere Milli eğitim bakanlığına bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bankalar ile maaş promosyon anlaşmaları yapılıyor ve bu kapsamda alınan promosyon ücretleri memurlara ödeniyor. Promosyon süresi üç ile beş yıl arasında değişir.

2021 Yılında Halk bankasıyla promosyon anlaşması yapılmış ve 3 yıllığına toplam yaklaşık 3069 TL verilmiştir. Bu da aylık 85 TL’ye karşılık gelmektedir. Eğitim Sen olarak 2022 yılının başından itibaren promosyonun güncellemesi için ilçe milli eğitime ve bankalara dilekçe vererek güncelleme istedik  Fakat hep olumsuz cevap aldık. Bizleri 2024 Şubatına kadar aynı promosyon anlaşmasına mahkum etmek istiyorlar. Şu an yaşadığımız sorun 2022 öncesi yapılan promosyon anlaşmalarının yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır. Eğitim çalışanlarını ciddi bir ekonomik kayıp ile karşı karşıya bırakılmaktadır.                        

                                             

Zira son bir yıllık sürede enflasyon oranlarında meydana gelen artışla birlikte memur maaşlarında da artış gerçekleşti. Bankalar bunu dikkate almıyorlar. Temmuz 2022 öncesinde yapılan promosyon sözleşmelerinde ödenenler çok komik rakamlar halini almıştır. Bankalara yatan maaşlar neredeyse iki katına çıkmışken banka promosyonlarının sabit kalması ve maalesef ilçe milli eğitim müdürlüğünün ve malum sendikanın imzalarıyla uzun yıllar devam edecek olması ekonomik kayıplarımızı kat kat artırmaktadır.

OLUMLU ADIMLAR ATILMAZSA EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Bankaların promosyon anlaşmasını iptal etmezse eylemlerine devam edeceğini söyleyen Doğan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve Halk Bankasından mağduriyetimizin giderilmesi için bir an önce promosyon anlaşmasının güncellenmesini yoksa ilçe milli eğitimin banka promosyon anlaşmasının tek taraflı fesh ederek yeniden ihaleye çıkarmasıdır.

Bankalar, maaşlarımızla kazan kazan oynarken, kazançlarını katlarken bizlerin güncelleme talebimize kulak tıkamalarını pek manidar bulmaktayız. Bir an öce promosyon anlaşmasının iptal edilmesini istiyoruz. Bizler borçlar kanununa göre üzerimize düşeni yapmaya hazırız Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bankalar bizim haklarımızı gasp edemezler. Bu hakkın gasp edilmesine göz yummayacağımız bilinmelidir. Ne eksik ne fazla tek beklentimiz, hakkımız olanı almak. Halk Bankasını buradan uyarıyoruz. Eğer olumlu adımlar atmazsanız, eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi