Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde çalışan maden işçileri, maaşlarında iyileştirme ve artış yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Afşin –Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin dekupaj bölümünde çalışan şoför, operatör ve diğer birimlerdeki yaklaşık 350 işçi, maaşlarındaki iyileştirme ve artış talebiyle greve gitti.

Talepleriyle ilgili adım atılmasını bekleyen işçiler, şantiye sahasında işbaşı yapmadan bekliyor. Afşin Elbistan 15 Ağustos Pazartesi günü gündüz vardiyasında başlayan grev, şirket yöneticileri ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine gece ve bugün de devam ediyor.

Bekleyişlerini sürdüren işçiler, net maaşlarında artış yaşanana kadar işe çıkmayacaklarını belirterek, “Net ücretimizde ve mesailerle ilgili düzenleme talebimizi şirket yetkililerine ilettik. Çalışma ortamı ve işin zorluğunu da göz önünde bulundurarak iyileştirme istiyoruz. O yüzden de iş bıraktık ve grevimiz sürüyor” şeklinde konuştular.

Şirket yetkililerinin de işçilere yeni bir ücret teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, şu ifadelere yer verdi:

“Afşin Elbistan Termik santralinde maaş artışı alamayan işçiler eylemdeler. Şirket bir yandan havamızı kirletiyor bir yandan da işçimizin emeğinin karşılığını, hakkını vermiyor. AK Parti ise bu durumu sadece izliyor.”

Editör: Haber Merkezi